UEFA a transmis federaţiei de fotbal din Ungaria o scrisoare în care precizează că a fost surprinsă total de anunţul forului de la Budapesta cu privire la afişarea hărţii Ungariei Mari la meciuri şi că dacă vor exista astfel de manifestări se vor lua măsuri disciplinare, notează playsport.ro.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Scrisoarea UEFA este semnată de Theodore Theodoridis, secretarul general al instituţiei, şi adresată către Marton Vagi, deţinătorul aceluiaşi post în federaţia de la Budapesta.

Dragă domnule Vagi,

În legătură cu precedenta noastră corespondenţă din 20 martie 2023, cu referire la folosirea de steaguri sau bannere care să conţină simboluri ca „Ungaria Istorică” şi „Ungaria Mare” în cadrul meciurilor UEFA.

Spre surprinderea noastră totală, am aflat de existenţa mai multor ştiri care prezintă un acord dat de UEFA pentru folosirea acestor steaguri şi bannere la competiţiile pe care le organizează.

Pentru a evita orice dubiu, vrem să clarificăm faptul că UEFA nu a aprobat afişarea unor astfel de steaguri şi bannere. Mai mult, aşa cum am menţionat în scrisoarea precedentă, prezenţa unor asemenea bannere poate aduce consecinţe pe linie disciplinară. De aceea, vă recomandăm ferm să urmaţi paşii necesari pentru a împiedica afişarea acestor steaguri sau bannere la orice meci organizat de UEFA.

În ultimul rând, aşa cum am menţionat şi în scrisoarea anterioară, va fi de competenţa organismelor disciplinare independente să evalueze şi să impună eventuale sancţiuni în acord cu regulile UEFA.

Cu sinceritate,

Theodore Theodoridis
Secretar General UEFA
”, este textul scrisorii.

CITEȘTE ȘI Asociaţia maghiară de fotbal sustine că UEFA şi FARE au fost de acord ca la meciurile echipei naţionale să poată fi afişate bannere reprezentând Ungaria istorică

Federaţia Română de Fotbal (FRF) a precizat, miercuri, într-un comunicat, că UEFA nu a autorizat şi nu va autoriza afişarea simbolurilor menţionate de Federaţia Maghiară de Fotbal la meciurile organizate la nivel european. Reacţia a venit după ce federaţia maghiară a anunţat că UEFA şi FARE ar fi fost de acord ca la meciurile echipei naţionale să poată fi afişate bannere reprezentând Ungaria istorică.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.