Poliţia civilă braziliană afirmă că nu a existat un jaf armat, ci un incident în care au fost implicaţi cei patru înotători americani la o benzinărie din Barra da Tijuca, unde sportivii au vandalizat toaleta, informează globo.com.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit sursei citate, agenţii de pază de la benzinărie au declarat pentru poliţie că duminică, la ora 06.00, un taxi a oprit la benzinărie. În maşină se aflau patru pasageri, iar un agent de pază l-a recunoscut pe unul dintre ei ca fiind Ryan Lochte. 

Administatorul benzinăriei a fost chemat pentru a constata o problemă, iar când acesta a ajuns la toaletă a constatat că mai multe obiecte şi uşa erau distruse. 

Înotătorii s-au dus la taxi, însă şoferul a refuzat să pornească, aşteptând poliţia, conform instrucţiunilor angajaţilor benzinăriei. Sportivii, vizibil sub influenţa băuturilor alcoolice, au reacţionat agresiv. 

Agentul de pază de la benzinărie şi-ar fi scos arma şi ar fi îndreptat-o apoi spre sportivi pentru a nu-i lăsa să plece. În acel moment, o persoană venită la benzinărie a intervenit pentru a înlesni comunicarea dintre agenţii de pază şi înotători, în engleză. 

Sportivii au oferit 20 de dolari şi 100 de reali pentru acoperirea reparaţiilor, iar apoi au plecat.

Poliţia militară a anunţat că a fost chemată la benzinărie şi că în momentul în care poliţiştii au sosit situaţia era deja rezolvată.

Miercuri, înotătorii Gunnar Bentz şi Jack Conger au fost opriţi de poliţia braziliană să se îmbarce în avionul cu care urmau să revină în SUA de la Rio, pentru a da declaraţii cu privire la presupusul jaf invocat de ei şi de alţi doi colegi, James Feigen şi Ryan Lochte. Feigen, care avea bilete la acelaşi zbor, nu a fost găsit, iar Lochte a apucat să plece din Brazilia.

Un judecător a cerut reţinerea paşapoartelor înotătorilor, până la elucidarea cazului de furt în care susţin că ar fi fost implicaţi. Totodată, au fost ordonate percheziţii la locurile în care au locuit sportivii.

Lochte şi Feigen au susţinut că ei şi ceilalţi doi înotători au fost jefuiţi, duminică, de bărbaţi înarmaţi în timp ce se întorceau cu un taxi în Satul Olimpic, după o petrecere, incident ce a sporit îngrijorarea cu privire la securitatea în timpul JO. Înotătorii ar fi fost obligaţi să le dea atacatorilor banii şi bunurile personale aflate asupra lor.

Însă poliţia a precizat că nu a găsit nicio probă care să susţină acuzaţiile celor patru. În declaraţiile lui Lochte şi Feigen există contradicţii. Lochte ar fi spus că a fost jefuit de o singură persoană, iar Feigen că au fost mai multe persoane.

O înregistrare video din noaptea presupusului incident îi arată pe cei patru intrând în Satul Olimpic având la ei portofelele şi alte bunuri personale, pe care le-au scos la controlul de la poarta de acces.

Poliţia braziliană a precizat că deocamdată nu este formulată nicio acuzaţie la adresa sportivilor.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.