La 13 ani, a reuşit să se fotografieze alături de idolul său, americanul Michael Phelps, iar imaginea surprinsă în 2008 a devenit virală, vineri, pe reţelele de socializare. Motivul? Opt ani mai târziu, băiatul din imagine, singaporezul Joseph Schooling, a reuşit să obţină un timp mai bun decât Michael Phelps în seria lor de calificări pentru finala probei de 100 metri fluture şi nu oriunde, ci la Jocurile Olimpice.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Vineri dimineaţă, Joseph Schooling stabileşte deja o performanţă, el devenind primul singaporez care reuşeşte să se califice într-o finală olimpică la nataţie.

În scurt timp, reţelele de socializare sunt inundate de fotografii cu cei doi, cea din 2008 şi cele surprinse după încheierea calificărilor.

Presa relatează că Schooling a fost la un moment dat obsedat de succesul lui Phelps, urmărind fiecare cursă a americanului pentru a putea studia în detaliu fiecare mişcare a acestuia.

Într-un interviu acordat ESPN în 2012, Joseph Schooling declara că îşi doreşte o carieră de success, la fel ca cea a lui Phelps.

"Nu ştiu dacă mi-am imaginat vreodată că aş putea avea o carieră ca a lui, dar sunt sigur că mulţi şi-ar dori să aibă 14 medalii olimpice şi peste 20 de medalii la Campionatele Mondiale. Vreau să-mi fac o carieră a mea. Michael Phelps este idolul meu, dar vreau să-mi fac o carieră a mea”, declara atunci Joseph Schooling.

În 2011, Schooling reuşeşte să depăşească recordul de vârstă al lui Phelps (15-16 ani) în cursa de 100 metri future, singaporezul declarându-se extrem de fericit pentru asta.

Apoi, în 2012, Schooling îşi vede visul cu ochii şi concurează alături de idolul său la o competiţie desfăşurată în Statele Unite.

“A fost unul dintre obiectivele mele”, a spus atunci tânărul înotător.

Cei doi s-au întâlnit din nou la Jocurile Olimpice de la Londra, americanul consolându-l pe Joseph după calificările la 200 de metri fluture, scrie straitstimes.com.
Din cauza unor probleme legate de echipamentul său, înotătorul din Singapore a obţinut un timp foarte slab în calificări.

“Mergeam în urma lui Phelps după cursă, iar la un moment dat el s-a uitat la mine şi m-a întrebat ce s-a întâmplat. I-am spus, iar el m-a îmbrăţişat şi mi-a spus: “Eşti atât de tânăr, mai ai multe de realizat. Trebuie să înveţi din asta. Ţine capul sus şi continuă să lupţi””, a povestit tânărul.

Phelps l-a încurajat pe Joseph şi după calificările de la Rio, după ce cei doi au înotat unul lângă celălalt. Atunci, tânărul din Singapore a obţinut un timp mai bun decât al idolului său, sperând astfel că ar putea să-l învingă pe american în finală.

"Minunea" s-a întâmplat vineri seară, când Joseph Schooling şi-a îndeplinit visul şi l-a învins pe idolul său într-o finală olimpică. Tânărul de 21 de ani a câştigat finala la 100 metri future, cu timpul de 50'39, mai bun decât cel din semifinale, în timp ce Phelps s-a clasat al doilea, cu un timp mult mai slab, chiar şi decât cel din semifinale, 51’14.

“Nu-mi pasă să stabilesc un record mondial, dar dacă obţin argintul sau bronzul, este ca şi cum aş fi pierdut. Victoria este totul”, a declarat înainte de cursă tânărul din Singapore.

La finalul cursei, Schooling a declarat reporterilor: "Sunt în al nouălea cer. Mă simt minunat. Mi se pare ireal ce se întâmplă. Este o nebunie. Nu pot descrie în cuvinte ce simt acum. Este un vis devenit realitate".

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.