Julie Le Galliard, 31 ani, campioană a Franţei la box, în 2015, a decedat, duminică, după ce a fost infectată cu virusul Sars-Cov2, informează presa franceză.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Campioana la categoria 57 de kilograme şi componenta lotului Franţei între 2013 şi 2016 era internată în spital de mai multe săptămâni.

"Ea a însemnat foarte mult pentru toţi cei din jurul clubului şi a fost foarte activă în ultimii ani ca boxer, voluntar, secretar, antrenor... Ea este unul dintre pilonii Dombasle Boxe. Îţi mulţumim pentru tot Julie, eşti şi vei rămâne în inimile noastre. Zâmbetul tău va pluti întotdeauna în Sala Fernand Poirson", a precizat clubul la care a activat sportiva.

"Julie mi-a fost o prietenă foarte apropiată. Ea m-a urmărit mereu de-a lungul carierei mele, a fost mereu acolo. În 2015, când era campioană a Franţei, eu eram în colţul ei în jurul ringului", a declarat Anne-Sophie Mathis, multiplă campioană mondială, pentru L'Est Republicain.

Galliard avea o diplomă de Dezvoltare socială şi mediere prin sport şi a fost antrenoare pentru tinere sportive în ultima perioadă a vieţii.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.