Componenta naţionalei de handbal feminin a României Cristina Neagu este nominalizată de forul internaţional de profil (IHF) la titlul de cea mai bună jucătoare a anului 2015, alături de alte patru sportive din Norvegia, Olanda şi Polonia.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit site-ului IHF, care a lansat voturile pentru fani şi reprezentaţii media, la titlul de cea mai bună jucătoare a anului 2015 sunt nominalizate Cristina Neagu, Heidi Loke şi Nora Mork (ambele din Norvegia), Nycke Groot (Olanda) şi Karolina Kudlacz (Polonia).

La masculin au intrat în cursă Mikkel Hansen (Danemarca), Nikola Karabatici (Franţa), Thierry Omeyer (Franţa), Rafael Capote (Qatar) şi Domagoj Duvnjak (Croaţia).

IHF nu a anunţat însă care este termenul limită pentru exprimarea voturilor fanilor şi reprezentanţilor media, care o pot face la adresa httphttps://ihf.info/en-us/mediacentre/voting/playeroftheyear2015.aspx.

În 2015, Cristina Neagu a câştigat Liga Campionilor, cu Buducnost Podgorica şi a fost şi golghetera competiţiei, cu 102 goluri, iar la nivel de echipă naţională a obţinut medalia de bronz la Campionatul Mondial din Danemarca.

Ea a mai fost aleasă cea mai bună jucătoare a lumii în 2010, fiind nominalizată la aceeaşi distincţie şi pentru anul 2014, dar atunci a ieşit pe locul 2 în topul votanţilor.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.