Zeci de studenţi din Cluj au ajuns în Gara de Nord, pentru a participa la protestele din Piaţa Victoriei din Capitală, care duminică se doresc a fi cele mai mari manifestaţii faţă de OUG de modificare a codurilor penale. Pictaţi pe faţă în culorile drapelului naţional, tinerii, escortaţi de jandarmi, au oprit prima dată la DNA, unde au scandat "Dragnea, nu uita, te aşteaptă Laura", apoi îndreptându-se spre Piaţa Victoriei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Tinerii au plecat din Cluj sâmbătă seară, direct de la manifestaţiile care au avut loc în oraş, unde 40.000 de oameni au ieşit în stradă pentru a protesta.

FOTO: Inquam Photos/Octav Ganea
FOTO: Inquam Photos/Octav Ganea

 

Sosiţi cu aproape o oră întârziere în Bucureşti, tinerii au drapele tricolore şi pancarte şi scandează "Să vă fie frică, studenţii se ridică!". Ei au fost aşteptaţi cu cafea, ceai şi covrigi.

 

Studenţii clujeni au pancarte pe care scrie "Clujul e aici din 1989", "Bucureşti, nu uita!/Clujul e de partea ta", "Protestez pentru că-mi iubesc ţara".

Însoţiţi de jandarmi, studenţii din Cluj au mers la sediul Direcţiei Naţionale Anticorupţie, unde au scandsat "Codruţa, scapă-ne de ei!", "Dragnea, nu uita!/Tte aşteaptă Laura".

FOTO: Inquam Photos/Octav Ganea
FOTO: Inquam Photos/Octav Ganea

La această oră, coloana  de manifestanţi se îndreaptă către Piaţa Victoriei.

Şi din alte oraşe ale ţării sunt aşteptaţi manifestanţi, duminică Guvernul urmând să decidă abrogarea OUG privind codurile penale, a cărei adoptare se află la originea protestelor începute în urmă cu cinci zile.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.