Ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, a declarat, joi, că prioritatea sa este relocarea Spitalului de Arşi din Capitală, unde situaţia este gravă, el spunând că a luat în calcul de mai multe ori închiderea acestei unităţi. El a spus că la această unitate sunt probleme grave de management şi de personal insuficient şi este inadmisibil ca după şase luni de la Colectiv să nu fi învăţat nimic.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Ministrul Sănătăţii a mai spus că, dacă în acest moment se întâmplă în România un accident cu victime cu arsuri, pacienţii trebuie trimişi în străinătate, pentru că nu există posibilitatea de a fi îngrijiţi în ţară, în condiţiile în care la Spitalul de Arsuri din Capitală situaţia este gravă, iar la Secţia de arşi de la Floreasca toate paturile sunt ocupate. 

"Regret situaţia pacientului de la Spitalul de Arşi", a spus ministrul Sănătăţii, într-o conferinţă de presă.

El a arătat că acestă unitate "este într-o situaţie gravă, şi nu de ieri, de azi".

"În ultimele două luni au fost mai multe situtaţii de criză la Spitalul de Arşi, după accidentul de la Valea Cascadelor şi cel privind transfuzia de sânge (...) Dincolo de problemele grave de management şi personalul insuficient, este inacceptabil ca după 6 luni de la Colectiv să nu fi învăţat nimic. Spitalul nu oferă condiţii proprii pentru pacienţi şi personalul medical", a afirmat ministrul Sănătăţii.

El a spus că a luat în calcul de mai multe ori închiderea acestui spital, ultima dată săptămâna trecută, iar concluzia a fost că nu poate fi închis întreg spitalul, fiind suspendată activitatea Unităţii pentru Transfuzii Sanguine pentru pacienti cu arsuri grave, care sunt redirecţionaţi.

Ministrul Sănătăţii a mai spus că prioritatea sa este relocarea Spitalului de Arşi: "Sunt mai multe variante - relocarea unei secţii, a întregului spital, evaluăm".

Voiculescu a precizat că la acest moment la Secţia de Terapie Intensivă a Spitalul de Arsuri sunt internaţi doi pacienţi, iar în total sunt 47 de bolnavi internaţi la acest spital.

Întrebat dacă are loc o explozie undeva în ţară şi sunt mai mulţi arşi, unde pot fi duşi, ministrul a răspuns: "În străinătate. Nu avem capacitatea, dacă acum vin cinci pacienţi în plus, avem o problemă gravă ca ţară, iar această situaţie este inacceptabilă”.

"Există o problemă de management şi o problemă de infrastructură care nu poate fi neglijată. Nu putem învinovăţi întregul personal medical, este singurul spital unde avem personal specializat pentru marii arşi, singurul spital specializat unde avem mai mulţi medici care pot trata marii arşi, nu pot fi învinovăţiţi în masă”, a spus Vlad Voiculescu.

Ministrul Sănătăţii a atras atenţia  că este o problemă majoră faptul că managementul Spitalului de Arşi nu a făcut făcut nicio cerere către Ministerul Sănătăţii pentru ajutor finanaciar, deşi unitatea nu are o instalaţie de climatizare.

"Atât timp cât ai ochiul de geam desfăcut, fără plasă şi ai muşte, ai o problemă majoră”, a subliniat ministrul Sănătăţii.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.