Câteva mii de persoane au protestat, marţi, din nou în Bucureşti şi în mai multe oraşe din ţară, faţă de restricţiile impuse de Guvern. Oamenii au avut tricolore, vuvuzele, afişe cu mesaje împotriva guvernanţilor şi au scandat lozinci. Cei mai mulţi au cerut libertate şi au pornit în marş. În Bucureşti, protestatarii care au ajuns în faţa Palatului Cotroceni au cerut demisia preşedintelui Klaus Iohannis. Numeroşi protestatar au fost legitimaţi de jandarmi.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

UPDATE: Potrivit Digi 24, după miezul nopţii, la protest au mai rămas aproximativ 30 de persoane care au pornit dinspre Piaţa Universităţii spre PIaţa Victoriei, iar pe drum s-au îmbrâncit cu jandarmii. 

UPDATE: Cea mai mare parte a protestatarilor au plecat către case, mai fiind doar câteva zeci, unii în Piaţa Victoriei şi alţii în Piaţa Universităţii. 

Autorităţile au legitimat numeroşi participanţi la protest, dar până la ora transmiterii acestei ştiri jandarmii nu au anunţat dacă au fost aplicate sancţiuni. 

UPDATE: Protestatarii s-au deplasat în marş către Palatul Cotroceni, pe drum alăturându-se mai multe persoane. 

Numărul celor care au protestat în faţa Palatului Controceni a fost de aproximativ 2.000.

Minute bune, manifestanţii au scandat ”Demisia” şi ”Libertate”. 

După ora 23.00, parte dintre protestatari au plecat, anunţând că vor reveni în cursul zilei de joi, iar alţii s-au încolonat pentru a reveni în Piaţa Victoriei. 

ŞTIRE INIŢIALĂ: În Bucureşti, aproxmativ 200 de persoane s-au strâns în Piaţa Universităţi şi au pornit în marş către sediul MAI.

Protetatarii au steaguri tricolore, vuvuzele şi fluiere şi scandează ”Libertate”.

”Jos Guvernul”, Ne-am trezit”, Abogaţi Legea 55” sunt doar câteva dintre solicitrile protestatarilor.

FOTO - Inquam Photos / Octav Ganea
FOTO - Inquam Photos / Octav Ganea

De la MAI, manifestanţii vor porni către Paţa Victoriei.

Unii dintre participanţi au mască de protecţie, dar unii o poartă incorect. Cei mai mulţi, însă, nu au măşti şi reclamă dictatura medicală.

”Libertate, te iubim/ Ori învingem, ori murim”, ”Jos dictatura”, ”Jos cu starea de alertă” se scandează pe străzile Capitalei.

Protestatarii cer demisia lui Raed Arafat.

Proteste similare au loc în mai multe oraşe ale ţării.

La Buzău, aproximativ 40 de persoane s-au strâns în Piaţa Dacia şi apoi au pornit în marş către Prefectură.

La Constanţa la protest participă aproximativ o sută de persoane, pentru a treia zi consecutiv.

Câteva zeci de persoane protesteză şi la Galaţi, iar în buzunarul unui băiat de 13 ani jndarmii au găsit un briceag.

La Piteşti, aproximativ o sută de persoane s-au strâns în Piaţa Primăriei.

FOTO - Inquam Photos / Octav Ganea
FOTO - Inquam Photos / Octav Ganea

Până la ora transmiterii acestei ştiri nu s-au dat sancţiuni, au declarat pentru News.ro reprezentanţi ai Inspectoratului de Jandarmi judeţean. 

La Ploieşti, aproximativ 90 de protestatari au plecat în marş pe străzile oraşului. Ei s-au adunat în piaţa din faţa sediului Prefecturii, în centrul oraşului, şi manifestează paşnic, nefiind nevoie de intervenţia forţelor de ordine.

În municipiul Braşov, aproximativ 150 de protestatari s-au adunat în faţa sediului Prefecturii, au plecat în marş către Centrul Civic, după care au pornit din nou către piaţa din faţa Prefecturii.

Peste tot, numărul participanţilor este mult mai mic decât luni seară, dar manifestanţii sunt însoţişi de jandarmi. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.