Protestatarii au ajuns în Piaţa Victoriei şi s-au alăturat celorlalţi manifestanţi care nu au mers în marş la Palatul Parlamentului, numărul celor care au ieşit în stradă, în a cincea zi de proteste fiind, la ora transmiterii acestei ştiri, de 60.000. Oamenii scandează "Refuz, refuz acest abuz”, "Hoţii” şi "Ruşine să vă fie”. Peste 40.000 de protestatari au plecat spre Piaţa Victoriei pe Cealea Victoriei, după ce au fost la Palatul Parlamentului şi au făcut un lanţ uman în jurul clădirii. În prima parte a zilei, aproximativ 3.000 de părinţi şi copii cu steaguri, vuvuzele, pancarte şi jucării au fost prezenţi în Piaţa Victoriei pentru a protesta faţă de ordonanţa de urgenţă prin care sunt modificare codurile penale. Copiii au desenat pe pancarte şi au scris, cu ajutorul părinţilor, mesaje, precum: "Hoţii trebuie să plătească", "Vrem să învăţăm ce e corect. Învăţaţi-ne voi" şi "Vreau să trăiesc în România". Sute de părinţi şi copii au ieşit în stradă şi în Braşov şi Constanţa.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

UPDATE 19:35 Protestatarii au ajuns la Piaţa Victoriei şi s-au alăturat celor care nu au mers în marş. 60.000 de oameni la protest

Protestatarii au ajuns în Piaţa Victoriei şi s-au alăturat celorlalţi manifestanţi care nu au mers în marş la Palatul Parlamentului, numărul celor care au ieşit în stradă, în a cincea zi de proteste fiind, la ora transmiterii acestei ştiri, de 60.000. Oamenii scandează "Refuz, refuz acest abuz”, "Hoţii” şi "Ruşine să vă fie”.

Forţe impresionate de ordine au fost aduse la Guvern, jandarmi aşezaţi pe patru rânduri, cu scuturi şi echipamente speciale fiind plasaţi la intrarea în Palatul Victoria.

În timpul marşului de la Palatul Parlamentului spre Piaţa Victoriei, protestatarii au aplaudat, fiind încurajaţi de la geamuri şi balcoane de mii de oameni care locuiesc pe Calea Victoriei sau sunt cazaţi la hotelurile din zonă. Manifestanţii le-au strigat "Ieşiţi din casă, dacă vă pasă" şi "România, trezeşte-te", iar un protestatar cu o portavoce le-a spus "Ce e pentru noi, e şi pentru voi".

UPDATE 19:11 În Piaţa Revoluţiei, protestatarii au ţinut un moment de reculegere, au scandat "Cinste lor, eroilor" şi au cântat Imnul

Cei aproximativ 40.000 de protestatari au ajuns în marş în Piaţa Revoluţiei, unde li s-a cerut să nu huiduie şi să scandeze "Cinste lor, cinste lor, cinste lor, eroilor". Manifestanţii s-au oprit la statuia lui Carol I, au ţinut un moment de reculegere, apoi au cântat Imnul.

Protestatarii care au plecat din Piaţa Constituţiei se îndreaptă, în coloană, pe Calea Victoriei, spre Piaţa Victoriei, de unde au plecat în marş în urmă cu trei ore, pentru a forma un lanţ uman în jurul Palatului Parlamentul.

Calea Victoriei este blocată pe ambele sensuri până în Piaţa Victoriei. Manifestanţii scandează „Dragnea, nu uita, puşcăria e a ta" şi"Noaptea ca hoţii". Circulaţia rutieră este oprită şi pe străzile care fac legătura cu Calea Victoriei.

UPDATE 19:02 Aproximativ 40.000 de protestatari au plecat în marş din Piaţa Constituţiei pe Calea Victoriei

Aproximativ 40.000 de protestatari au plecat în marş din Piaţa Constituţiei pe Calea Victoriei, care este blocată pe ambele sensuri până în Piaţa Victoriei, unde s-au strâns deja 10.000 de oameni. Manifestanţii scandează "Dragnea, nu uita, puşcăria e a ta" şi"Noaptea ca hoţii".

Protestatarii din Piaţa Constituţiei se îndreaptă, în coloană, pe Calea Victoriei, spre Piaţa Victoriei, de unde au plecat în marş în urmă cu trei ore, pentru a forma un lanţ uman în jurul Palatului Parlamentul.

Circulaţia rutieră este oprită pe traseul pe care mers protestatarii şi pe străzile adiacente.

Lanţ uman în jurul Parlamentului (Foto: Inquam Photos / Liviu Albei)
Lanţ uman în jurul Parlamentului (Foto: Inquam Photos / Liviu Albei)

UPDATE 18:54 Lanţ uman cu aproximativ 25.000 de oameni în jurul Palatului Parlamentul: "În democraţie, hoţii stau la puşcărie”

Aproximativ 25.000 de oameni, majoritatea veniţi în marş din Piaţa Victoriei pentru a cere abrogarea OUG de modificare a codurilor penale, au format un lanţ uman în jurul Palatului Parlamentului, închiderea lanţului fiind aplaudată de protestatari. Manifestanţii cântă „Anulaţi ordonanţa" şi scandează „În democraţie, hoţii stau la puşcărie”, „ALDE şi PSD, aceeaşi mizerie”, „Nu ai fire în mustaţă cât vom fi aici în Piaţă” şi "Dragnea pentru noi, Iliescu doi".

Protestatarii care au ajus în marş în Piaţa Constituţiei s-au împrăştiat de jur împrejurul Palatului Parlamentului, pentru a forma lanţul uman, iar în faţa coloanelor au stat jandarmii, care i-au rugat pe protestatari să aştepte atunci când ajungeau în intersecţii, petnru a fi oprită circulaţia rutieră, oamenii scandând: „Jandarmeria, jos pălăria".

Momentul în care cei care au încercuit Palatului Parlamentului pentru a se forma lanţul uman au ajuns să închidă şirul a fost primit cu aplauze.

Circulaţia rutieră este oprită în Piaţa Constituţiei şi pe străzile adiacente.

UPDATE 18:01 Protestatarii au ajuns la Parlament şi fac lanţ uman: "DNA, să vină să vă ia”, "Javra cu mustaţă, ne-a furat pe faţă"

Cei peste 20.000 de protestatari au ajuns în Piaţa Constituţiei şi fac lanţ uman în jurul Palatului Parlamentului, unde scandează "DNA, să vină să vă ia”, "Javra cu mustaţă, ne-a furat pe faţă" şi „Demisia”. Circulaţia rutieră este oprită în Piaţa Constituţiei şi pe străzile adiacente.

În Piaţa Constituţiei, manifestanţii care au mers în marş au fost aşteptaţi de aproximativ 3.000 de protestatari pentru a li se alătura.

Protestatarii s-au oprit în faţa Ministerului Justiţiei şi cer demisia ministrului Florin Iordache, scandând: "Ieşi afară, javră ordinară".

Pe o pancartă scrie "Doamna ministru de Interne, pe mine Dragnea m-a instigat la protest", iar pe o alta – „Mesaj pentru CCR, scapă-ne de OUG”.

Manifestanţii scandează "Ruşine, ruşine, ruşine să vă fie", "În România s-a legalizat hoţia”, "N-aţi votat, ne-au furat", „Dragnea, nu uita, România nu-i a ta!”, "România, trezeşte-te", "Să vă fie frică, ţara se ridică”, "Fără ordonanţă", "Noaptea ca hoţii!, "Hoţii", "Dragnea şi ai lui să se ducă dracului", "Dragnea să ajungi îmbrăcat în dungi",  "Dragnea, nu uita, te aşteaptă Laura", "Dragnea, nu uita, închisoarea-i casa ta", "În România s-a legalizat hoţia”, "Noi suntem tineri şi ne pasă, luptăm pentru ţara noastră", "Jandarmeria, jos pălăria" şi "Jandarmii sunt cu noi".

Mulţimea care încearcă să facă un lanţ uman în jurul Palatului Parlamentului a fost oprită o perioadă pe Strada Izvor pentru ca Poliţia să închida circulaţia pe străzile adiacente. 

UPDATE 17:38 Aproximativ 20.000 de protestatari au ajuns la Unirii: "În România s-a legalizat hoţia”, "N-aţi votat, ne-au furat"

Aproximativ 20.000 de protestatari au ajuns la Unirii, unde scandează "În România s-a legalizat hoţia”, "N-aţi votat, ne-au furat", „Dragnea, nu uita, România nu-i a ta!”, "România, trezeşte-te" şi "Să vă fie frică, ţara se ridică”, continuând marşul spre Palatul Parlamentului, unde vor face un lanţ uman în jurul clădirii şi vor cere abrogarea OUG de modificare a codurilor penale.

La Unirii, mai mulţi oameni au aşteptat să se alăture coloanei de manifestanţi, în drumul spre Palatul Parlamentului, iar protestatarii i-au încurajat strigând: "Veniţi şi voi să strigaţi cu noi".

Manifestanţii au pancarte pe care scrie "Uniţi salvăm toată România", "Altă întrebare" şi "Protestăm paşnic". Protestatarii scandează "Fără ordonanţă", "Noaptea ca hoţii!, "Hoţii", "Dragnea şi ai lui să se ducă dracului", "Dragnea să ajungi îmbrăcat în dungi",  "Dragnea, nu uita, te aşteaptă Laura", "Dragnea, nu uita, închisoarea-i casa ta", "În România s-a legalizat hoţia”, "Noi suntem tineri şi ne pasă, luptăm pentru ţara noastră", "Jandarmeria, jos pălăria" şi "Jandarmii sunt cu noi".

Doi protestatari poartă pe umeri un coşciug vopsit în culorile drapelului, pe care scrie "statul de drept".

Oamenii care stau în blocurile de pe Bulevardul I.C Brătianu au ieşit la geamuri şi la balcoane, protestatarii strigându-le "Ieşiti din casă, dacă vă pasă”.

Manifestanţii din primul rând afişează un banner mare pe care scrie ”Democraţie, integritate, nu imunitate!”, iar un bărbat care stă în faţa coloanei scandează la microfon "Altă întrebare? La închisoare".

UPDATE 17:12 Protestatarii au ajuns la Universitate. Zeci de oameni au ieşit la ferestre, cei pe lângă care trec îi aplaudă

Protestatarii care au plecat în marş au ajuns la Universitate, unde scandează "Hoţii” şi „PDS, ciuma roşie”. Zeci de oameni au ieşit la ferestre, iar cei pe lângă care trec îi aplaudă. Manifestanţii din primul rând afişează un banner mare pe care scrie”Democraţie, integritate, nu imunitate!”, iar un bărbat care stă în faţa coloanei scandează la microfon "Altă întrebare? La închisoare".

Pe traseul marşului, celor peste 10.000 de manifestanţi care au plecat din Piaţa Victoriei li s-au alăturat şi alte persoane, astfel că numărul protestatarilor a crescut.

Pe Bulevardul Magheru, oamenii au ieşit la geamuri şi pe balcoane. Oamenii pe lângă care trec manifestanţii îi aplaudă.

În fruntea coloanei de manifestanţi se află o persoană cu un microfon şi o boxă, care scandează: "Altă întrebare? La închisoare".

Manifestanţii scandează "Anulaţi şi plecaţi", "Hoţii", "PDS, ciuma roşie”, "Păcat, păcat, de sângele vărsat" şi "Zi de zi aici vom fi”, iar pe traseul marşului au cântat Imnul.

În faţa cinematografului Scala, doi tineri i-au aşteptat pe protestatari cu ceai cald.

O femeie care a venit la protest spune, despre o eventuală abrogare a OUG de modificare a codurilor penale, că nu sunt suficiente vorbele preşedintelui PSD Liviu Dragnea, în care nu mai poţi avea încredere după tot ce s-a întâmplat, ci este nevoie de fapte.

"Ce încredere poţi să ai în vorbele domnului Dragnea, după tot ce s-a întâmplat în săptămânile astea. Nişte vorbe nu sunt de ajuns, trebuie să vedem nişte fapte concrete şi promisiuni că în acest mandat de patru ani nu vor încerca să mai umple la legi care să destabilizeze justiţia. Asta e tot ce vrem. Nu sunt din domeniul juridic, nu ştiu dacă abrogarea este forma potrivită pentru a elimina toate efectele a ceea ce s-a întâmplat, a ceea ce au făcut ei. Trebuie să se găsească forma legală, anulare sau ce o fi, astfel încât povestea asta să spunem că nu a existat”, a spus aceasta.

UPDATE 16:30 Protestatarii au plecat în marş spre Palatul Parlamentului. Circulaţia pe bulevardul Magheru este blocată

Cei peste 10.000 de protestatari au plecat în marş, în jurul orei 16.15, din Piaţa Victoriei spre Piaţa Romană, pentru a ajunge la Palatul Parlamentului, unde vor face un lanţ uman în jurul clădirii. Protestatarii merg pe stradă şi pe trotuare, circulaţia maşinilor pe bulevardele Lascăr Catargiu şi Magheru, pe sensul spre Universitate, fiind blocată.

Manifestanţii scandează "Anulaţi şi plecaţi", "Hoţii" şi „PDS, ciuma roşie”.

Şoferii care pot circula pe celălalt sens, claxonează când trec pe lângă manifestanţi şi filmează din maşini.

UPDATE 15:46 Peste 10.000 de oameni protestează în Piaţa Victoriei

Peste 10.000 de oameni protestează, la ora transmiterii acestei ştiri, în Piaţa Victoriei faţă de OUG de modificare a codurilor penale. Printre protestatari este şi un tânăr costumat în Zorro, iar inspirat de acesta, un manifestant a început să bată într-o tobă de jucărie şi să scandeze: "Zorro e cu noi, Dragnea la gunoi". Protestatarii au pancarte pe care scrie "A fost odată un zmeu rău, PSDeu”, "DNA să vină să vă ia”, "Drag ne-ai fi la puşcărie” şi "Comunismul n-a murit, este Dragnea travestit”.

Numărul manifestanţilor din Piaţa Victoriei continuă să crească, oamenii vin la protest cu steaguri, pancarte, mesaje scrise pe hârtii, vuvuzele şi fluiere.

În Piaţa Victoriei şi-a făcut apariţia un bărbat costumat în Zorro, care face fotografii alături de copii şi bate palma cu ei.

"Am venit costumat în Zorro pentru că sunt un luptător pentru dreptate şi adevăr, şi împotriva corupţiei, dar şi pentru că astăzi este mai mult un protest al copiilor, iar eu vreau să fiu alături de ei", a spus tânărul, care a precizat că este animator la evenimente pentru copii şi a ieşit în stradă şi zilele trecute, necostumat, pentru a protesta faţă de OUG de modificare a codurilor penale.

Un alt manifestant, inspirat de prezenţa lui, a început să bată într-o tobă de jucărie şi să scandeze: "Zorro e cu noi, Dragnea la gunoi".

Câţiva copii au dansat pe melodia lansată de trupa Voltaj cu ocazia protestelor de zilele acestea. 

La protest a venit şi un bărbat îmbrăcat în straie de călugăr, peste care are un steag şi poartă o mare cruce pe care scrie "2017, Dumnezeu este cu noi”. Bărbatul spune că este din Constanţa şi a venit să se roage "pentru exorcizarea sistemului politic în general şi a Guvernului în special”.

"Am venit să le aduc aminte oamenilor că este un Dumnezeu şi că dacă sunt în echipă cu Dumnezeu o să câştige întotdeauna", a spus bărbatul.

Un alt bărbat, care poartă pe spate un tricolor mare, spune că o să vină la proteste până se abrogă ordonanţa de urgenţă.

"Cer şi demisia Guvernului, pentru că e clar care este scopul lor. Dacă la nici o lună după încrederea atât de masivă pe care le-a dat-o electoratul nu s-au apcat de treabă, este mai mult decât evident care este menirea lor", a mai spus bărbatul.

La protest au venit şi străini, printre aceştia fiind şi o familie de indieni, venită de nouă luni în România, care spune că participă la protest pentru a susţine românii.

UPDATE 14:36Numărul protestatarilor a depăşit 6.000. "Am ieşit din casă pentru că ne pasă”, "Ne-aţi minţit, poporul s-a trezit"

Numărul manifestanţilor din Piaţa Victoriei, în a cincea zi de proteste, a depăşit 6.000, printre aceştia fiind şi mulţi părinţi cu copii de toate vârstele. Protestatarii suflă în vuvuzele şi fluiere, scandează "Am ieşit din casă pentru că ne pasă” şi au pancarte pe care scrie "Ne-aţi minţit, poporul s-a trezit”, "Duminică seara să vină toată ţara” şi "Jos corupţia”.

 

Grupuri de oameni continuă să vină în Piaţa Victoriei, cu steaguri, pancarte, mesaje scrise pe hârtii, vuvuzele şi fluiere.

Maşinile pot circula prin faţa Guvernului, spre Bulevardul Aviatorilor, manifestanţii fiind grupaţi în zona delimitată cu garduri şi spre Muzeul Antipa.

În Piaţa Victoriei au rămas şi foarte mulţi dintre părinţii şi copiii care au început sâmbătă dimineaţă protestul. Unii dintre ei se plimbă în şir prin faţa sediului Guvernului şi suflă în vuvuzele şi fluiere.

Unii dintre manifestanţi au venit în Piaţa Victoriei cu câini în lesă.

UPDATE 14:03 Unii părinţi şi copii au plecat din Piaţa Victoriei, unde a început un alt protest care include un marş spre Parlament.

Unii părinţi şi copii au plecat din Piaţa Victoriei, unde a început un alt protest care include un marş şi un lanţ uman în jurul Palatului Parlamentului. Peste 5.000 de protestatari sunt la ora transmiterii acestei ştiri în Piaţa Victoriei, unde protestează faţă de OUG de modificare a codurilor penale.

În Piaţa Victoriei au mai rămas doar unii dintre părinţii care au venit să protesteze cu copiii.

La ora transmiterii acestei ştiri, în Piaţa Victoriei sunt peste 5.000 de oameni, cei mai mulţi veniţi de la ora 13.00, pentru a participa la marşul spre Palatul Parlamentului.

Protestatarii care se vor aduna în Piaţa Victoriei ar urma să plece în marş în jurul orei 16.00, iar când vor ajunge la Palatul Parlamentului, vor forma un lanţ uman în jurul clădirii.

În Piaţa Victoriei au rămas şi unii părinţi cu copii care au venit sâmbătă dimineaţă să protesteze.

CITEȘTE ȘI Sute de părinţi şi copii au ieşit în stradă la Braşov: "Mama lui Dragnea, îl lăsaţi pe Liviu afară? Nu, că fură. Altă întrebare?". Jandarmii le-au oferit bomboane micuţilor

UPDATE 13:01 Numărul părinţilor şi copiilor care protestează la Bucureşti a ajuns la 3.000. "Bunicii v-au dat votul, noi nu mai punem botul"

Aproximativ 3.000 de părinţi şi copii sunt, la ora transmiterii acestei ştiri, în Piaţa Victoriei, unde protestează faţă de OUG de modificare a codurilor penale. "Bunicii v-au dat votul, noi nu mai punem botul", "Azi nu am temă la Istorie. Azi schimb istoria”, "Am 8 ani şi eu sunt România" şi "De la gradiniţă ştiu să nu mint şi să nu fur" sunt mesajele afişate de copiii protestatari.

În Piaţa Victoriei continuă să vină grupuri de părinţi cu copii de toate vârstele, cu steaguri, pancarte, mesaje scrise pe hârtii, tobe, vuvuzele, dar şi cum jucării pe care unii copii le ţin în mâini.

"Am venit pentru că este un protest special pentru copii. Vrem să crească într-o ţară OK. Este ţara lor. Sperăm că ne vede şi pe noi cineva", a spus o mama care îşi tine copilul într-un port-bebe, precizând că vrea abrogarea ordonanţei de urgenţă şi demisia ministrului Justiţiei, pentru că a refuzat să dea declaraţii.

"Am ieşit cu copiii pentru că pentru ei protestăm. Eu mi-am făcut tura de proteste în Piaţa Universităţii. Acum îi am pe ei. Le-am spus copiilor că este mai bine să protestăm decât să regretăm ulterior", a spus un tată care vrea demisia Guvernului, pentru că s-a "delegitimat" acţionând "pe furiş".

Mulţi părinţi au mers cu copiii şi în parcurile din zona Pieţei Victoriei.

UPDATE 12:32 Aproape 2.000 de părinţi şi copii protestează în Capitală. Copiii joacă şotronul şi scriu pe asfalt "Nu eliberaţi hoţii"

Numărul părinţilor şi copiilor care protestează sâmbătă, în Piaţa Victoriei, a ajuns la aproape 2.000. Copiii joacă şotron, desenează pe hârtii şi scriu pe asfalt "Nu eliberaţi hoţii!”. Alţii au hârtii cu mesaje precum: "Sunt mică, dar îmi pasă. Altă întrebare?", "Dragnea: 4 la purtare! Altă întrebare?", „De ce să mai merg la şcoală când hoţia e legală?".

În Piaţa Victoriei continuă să vină grupuri de părinţi cu copii de toate vârstele, unii având doar câteva luni. La ora transmiterii acestei ştiri, numărul părinţilor şi copiilor care protestează faţă de OUG de modificare a codurilor penale a ajuns la aproape 2.000.

"Sunt mică, dar îmi pasă. Altă întrebare?", "Dragnea: 4 la purtare! Altă întrebare?", „De ce să mai merg la şcoală când hoţia e legală?", "Vreau o ţară ca afară", "O lume a inocenţei şi dreptăţii. Păstraţi-o orice ar fi, pentru copii”,  "Dragnea, nu uita, România nu e jucăria ta", au scris copiii şi părinţii pe pancartele pe care le ţin în mâini.

Alţi copii desenează pe asfalt, cu cretă colorată, case, flori, oameni care zâmbesc sau scriu "România" şi „Nu eliberaţi hoţii!”                     

Copiii cu mai mult chef de joacă desenează şotron şi sar pe rând, însă fără sa respecte regulile jocului.            

UPDATE  12:13 Peste o mie de părinţi şi copii protestează în Piaţa Victoriei. Copiii au ecusoane cu mesajul "#rezist".

Numărul părinţilor şi copiilor care protestează, sâmbătă, în Piaţa Victoriei faţă de OUG de modificare a codurilor penale a depăşit o mie. Copiii au ecusoane cu mesajul "#rezist" şi unii au scris pe hârtii mesaje precum: „Jos mâinile de pe ţara mea”, „Altă întrebare: Ce viitor voi avea?”, „Dragnea, treci la colivie”, „Nu ne furaţi viitorul”.

Un grup de 10 copii sare şi strigă: "Hoţii la închisoare, nu la guvernare", alţii fluieră, bat în tobe şi suflă în vuvuzele.

Mai mulţi copii au prinse pe geci şi pe căciuli ecusoane cu mesajul "#rezist".

În Piaţa Victoriei continuă să vină părinţi cu copii de toate vârstele, unii având doar câteva luni.

Primii părinţi-protestatari au ajuns în Piaţa Victoriei în jurul orei 10.00, cu un tricolor înfăşurat pe mână. Cei doi au spus că i-au explicat copilului pentru ce ies în stradă şi că vor să îl înveţe ce înseamnă spiritul civic.

Aproximativ două ore mai târziu, numărul celor care protestează în Piaţa Victoriei a depăşit 1.000.

Copiii şi părinţii care protestează au steaguri, vuvuzele, pancarte şi jucării.

Unii dintre copiii au desenat pe pancarte şi au scris, cu ajutorul părinţilor, mesaje, precum: "Hoţii trebuie să plătească", "Vrem să învăţăm ce e corect. Învăţaţi-ne voi" şi "Vreau să trăiesc în România".

În zona de protest a venit şi o persoană care le oferă părinţilor şi copiilor dulciuri, covrigi şi portocale.

Protestele faţă de Ordonanţa de Urgenţă privind modificarea codurilor penale continuă în weekend, când este aşteptat cel mai mare număr de participanţi.

Acţiunile de sâmbătă au început la ora 11.00, în Piaţa Victoriei, cu protestul părinţilor şi copiilor, care vor să plece într-un "marş al copiilor”, cu pancarte, baloane, steaguri şi bomboane. "Facem educaţie pentru democraţie" este apelul la manifestaţie.

Atât sâmbătă, cât şi duminică, în Capitală sunt aşteptaţi oameni din toată ţara - "toate drumurile duc la Bucureşti".

Părinţii le fac fotografii şi îi îndeamnă să contribuie la desenarea pancartelor. "Hai, desenează ce vrei tu!", i-a spus un tată fiului său în vârstă de patru ani.    

Foto: Ana Aniţoiu / News.ro
Foto: Ana Aniţoiu / News.ro

"Am venit la protest să le arătăm că ne pasă de copiii noştri. Trebuie să vadă şi ei feţele astea inocente pe care vor sa le chinuie mai târziu", a spus o mama, arătând că se gândeşte să emigreze, soţul ei fiind bulgar.

Foto: Ana Aniţoiu / News.ro
Foto: Ana Aniţoiu / News.ro

Tatăl unei fetiţe de doi ani şi al unui bebeluş de câteva luni care doarme într-un cărucior a spus că evenimentul anunţat pe Facebook este mai degrabă o oportunitate pentru părinţi.

"Am venit cu copiii să socializeze cu alţi copii, iar noi să ne facem cunoscut punctul de vedere. Altfel am fi blocaţi în casă cu ei", a spus bărbatul, care a precizat că el solicită în primul rând anularea ordonanţelor şi că este sigur că intenţia Guvernului PSD de a creşte salariile a fost doar o promisiune de campanie.

Foto: Ana Aniţoiu / News.ro
Foto: Ana Aniţoiu / News.ro

Primii părinţi-protestatari au ajuns în Piaţa Victoriei în jurul orei 10.00, cu un tricolor înfăşurat pe mână. Cei doi au spus că i-au explicat copilului pentru ce ies în stradă şi că vor să îl înveţe ce înseamnă spiritul civic.

Foto: Ana Aniţoiu / News.ro
Foto: Ana Aniţoiu / News.ro

În Piaţa Victoriei continuă să vină părinţi cu copii de toate vârstele, unii având doar câteva luni.

Foto: Ana Aniţoiu / News.ro
Foto: Ana Aniţoiu / News.ro

În zona de protest a venit şi o persoană care le oferă părinţilor şi copiilor dulciuri, covrigi şi portocale.

Protestele faţă de Ordonanţa de Urgenţă privind modificarea codurilor penale continuă în weekend, când este aşteptat cel mai mare număr de participanţi.

Acţiunile de sâmbătă au început la ora 11.00, în Piaţa Victoriei, cu protestul părinţilor şi copiilor, care vor să plece într-un "marş al copiilor”, cu pancarte, baloane, steaguri şi bomboane. "Facem educaţie pentru democraţie" este apelul la manifestaţie.

Atât sâmbătă, cât şi duminică, în Capitală sunt aşteptaţi oameni din toată ţara - "toate drumurile duc la Bucureşti".

De la ora 13.00, oamenii sunt chemaţi la protest în Piaţa Victoriei, de unde la ora 16.00 ar urma să pornească în marş spre Parlament, pentru a face un lanţ uman în jurul clădirii.

Duminică, la "cel mai mare protest împotriva ordonanţelor de urgenţă”, aşa cum este numit pe pagina evenimentului, în faţa Guvernului sunt aşteptaţi manifestanţi din toată ţara, fiind programat ca la ora 20.00 atât în ţară, cât şi în diaspora, în pieţe să fie intonat imnul de stat, iar o oră mai târziu "fiecare participant la manifestaţiile din toate oraşele ţării şi din diaspora va ridica spre cer propria lumină aprinsă”. Până sâmbătă dimineaţă, aproape 40.000 de oameni îşi anunţaseră prezenţa la eveniment.

Conform mesajelor de pe paginile de Facebook ale evenimentelor pentru proteste, manifestanţii plănuiesc să împartă diverse flyere pentru promovarea protestelor din weekend şi să pună pancarte cu mesaje în geamuri, la propriile case. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.