Unsprezece copii de clasele întâi şi a doua de la o şcoală din Piteşti au ajuns la spital, în ultimele 24 de ore, cu simptome de toxiinfecţie alimentară, în urma primelor verificări autorităţile din Argeş stabilind că toţi au mâncat, joi, la after-school brânză cu mămăligă şi pulpe de pui.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Cei 11 copii sunt elevi la Şcoala numărul 16 "I. L. Caragiale", din Piteşti, iar joi după-amiază au rămas la after-school, în incinta unităţii de învăţământ, unde au mâncat brânză cu mămăligă şi pulpe de pui.

Potrivit prefectului judeţului Argeş, Cristian Soare, copiii au început să se prezinte la spital în ultimele 24 de ore acuzând simptome specifice toxiinfecţiei alimentare, respectiv stare generală de rău, cefalee, vărsături şi, scaune diareice.

Echipe de la Direcţia de Sănătate Publică Argeş şi Direcţia Sanitar-Veterinară şi Pentru Siguranţa Alimentelor Argeş ridică, duminică, probe din mâncare, acestea urmând să fie analizate în cadrul anchetei epidemiologice deschise de către autorităţile din judeţul Argeş.

Purtătorul de cuvânt al Spitalului de Pediatrie din Piteşti, Adina Enescu, unitate sanitară la care au fost aduşi toţi cei 11 copii, a declarat corespondentului News.ro că doi dintre copii au fost transferaţi la Secţia de Infecţioase a Spitalului Judeţean de Urgenţă, ceilalţi nouă rămânând la Spitalul de Pediatrie din Piteşti, cei doi având simptomatologie diferită, respectiv diaree, în timp ce colegii lor rămaşi la Pediatrie au febră, dureri abdominale şi vărsături..

Vineri după-amiază, şaptesprezece copii - opt băieţi şi nouă fete - cu vârste între 11 şi 14 ani, au fost internaţi la Spitalul de Copii din Galaţi cu toxiinfecţie alimentară, după ce au fost preluaţi cu ambulanţele de la şcoala din localitatea Pechea, reprezentanţii Direcţiei Judeţene de Sănătate Publică spunând că elevilor li s-a făcut rău după ce au băut lapte primit la şcoală în cadrul programului guvernamental "Laptele şi cornul".

Potrivit Direcţiei de Sănătate Publică Galaţi, inspectorii au constatat că, deşi era în termenul de valabilitate, laptele avea "modificări organoleptice".

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.