Unii dintre elevii şi studenţii care au mers vineri în Gara de Nord din Capitală pentru a pleca spre localităţile de domiciliu ca să voteze la alegerile parlamentare au renunţat după câteva ore de stat la coadă şi au urcat în tren fără a-şi mai lua biletele gratuite, mulţi spunând că altfel ar fi pierdut trenul şi ar fi trebuit să mai stea în gară câteva ore.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Am stat aproape trei ore la coadă şi am renunţat, pentru că aş fi pierdut trenul de la ora cinci. Următorul ar fi fost abia la opt şi jumătate şi chiar nu voiam să stau atât de mult timp în gară. Nu sunt singura în situaţia asta, au mai urcat studenţi fără bilet, din acelaşi motiv. Am documentele care arată că sunt studentă, este lege dată, de ce să stau ore întregi la coadă să iau două bilete? M-am certat cu controlorii, mi-au zis că ori plătesc pe loc 95 de lei, ori cobor la prima staţie. Tot ei mi-au zis şi că trebuia să îmi iau bilet telefonic sau online. Unul dintre ei l-a minţit pe poliţistul care a venit să-mi verifice documentele. I-a zis că am refuzat să mă legitimez, ceea ce nu este adevărat şi au confirmat şi ceilalţi călători”, a spus Florina, care merge acasă, în Constanţa, pentru a vota duminică.

Cătălina a petrecut şi ea două ore la Gara de Nord şi spune că unii studenţi şi-au pierdut răbdarea şi s-au certat cu casierele.

“Am stat la coadă două ore. Unii s-au şi certat cu casierele. Problema este că trebuie să iei bilet dus-întors şi se stă dublu ca timp la fiecare om. Când iei bilet doar dus, îţi dă calculatorul biletul şi gata. Dar trebuie obligatoriu luat bilet şi întors. Deci este ca şi când ai lua două bilete de om”, a spus ea.

Alţi studenţi şi elevi au renunţat la călătoria gratuită cu trenul când au văzut aglomeraţia şi au ales să plece cu microbuzul.

Sute de elevi şi studenţi s-au înghesuit la casele de bilete de la Gara de Nord ca să îşi poată lua biletele dus-întors gratuite pentru a merge acasă să voteze duminică, la alegerile parlamentare. Casele şi automatele de bilete au fost blocate şi din cauză că aceştia nu au venit pregătiţi pentru a lua bilete dus-întors, ci doar dus, spun reprezentanţii CFR.

Elevii şi studenţii cu drept de vot beneficiază de transport gratuit, pe calea ferată, din localităţile în care studiază în cele de domiciliu şi retur, în perioada 8-12 decembrie, potrivit unei Ordonanţe de Urgenţă a Guvernului.

Călătoria gratuită pe calea ferată se acordă dus-întors, de la localitatea în care studiază elevul sau studentul la localitatea de domiciliu, cu tren regio şi interregio, clasa a II-a, în perioada 8-12 decembrie 2016.

Biletul de călătorie se eliberează la casele de bilete ale staţiilor de cale ferată şi agenţiilor de voiaj, pe baza actului de identitate şi a carnetului de elev sau student, fiind obligatorie procurarea biletului dus-întors.

Pe biletul de călătorie sunt menţionate numele şi  prenumele beneficiarului, codul numeric personal, seria şi numărul actului de identitate, calitatea ele sau student.

Călătoria de întoarcere a elevilor şi studenţilor care merg acasă pentru a putea vota duminică în localitatea de domiciliu va fi zilele de 11 şi 12 decembrie. 

Foto: Inquam Photos / Ovidiu Micsik
Foto: Inquam Photos / Ovidiu Micsik
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.