Un copil de zece luni, din judeţul Caraş- Severin, care a fost internat la Spitalul de Boli Infecţioase ”Victor Babeş” din Timişoara cu diagnostic de rujeolă, a murit joi, iar vineri decesul acestuia a fost raportat autorităţilor, acesta fiind cel de-al patrulea deces din cauza rujeolei în judeţul Timiş. Copilul nu fusese vaccinat împotriva rujeolei întrucât nu avea vârsta necesară.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Purtătorul de cuvânt al Spitalului de Boli Infecţioase ”Victor Babeş” din Timişoara, medicul Virgil Musta, a declarat pentru News.ro că un copil de zece luni, din judeţul Caraş-Severin, a murit joi în unitatea medicală, acesta fiind diagnosticat cu rujeolă, însă, deşi starea sa era una ”aparent bună”, copilul a făcut o hemoragie cerebrală care i-a fost fatală.

”Un copil de zece luni dintr-o comună din Caraş- Severin a fost intyernat la Timişoara în 10 ianuarie, cu rujeolă. Iniţial a fost internat într-un spital din Caraş-Severin, după care, făcând o erupţie, a fost transferat la noi la spital. Avea o evoluţie aparent bună, însă a prezentat o desaturare şi ieri (n.r. - joi) avea nevoie de oxigen. La necropsie s-a observat că a făcut o hemoragie cerebrală, aceasta fiind cauza principală a decesului”, a declarat Virgil Musta.

Potrivit sursei citate, decesul copilului a fost raportat autorităţilor în cursul zilei de vineri.

Totodată, copilul care a decedat joi la Timişoara nu a fost vaccinat împotriva rujeolei deoarece nu avea vârsta necesară.

”Acest vaccin s-a făcut până nu demult la un an şi două luni, iar recent s-a stabilit că se poate face la şapte luni, însă copilul acesta, deşi avea vârsta potrivită, nu a putut fi vaccinat pentru că deja se îmbolnăvise”, a explicat Musta.

Anul trecut, în judeţul Timiş au murit doi copii care au fost diagnosticaţi cu rujeolă, iar un al treilea este în curs de confirmare. Anul acesta, alte două decese au fost înregistrate, unul în 10 ianuarie, iar cel de-al doilea joi.

În prezent, la Spitalul de Boli Infecţioase ”Victor Babeş” din Timişoara se află internaţi 17 copii diagnosticaţi cu rujeolă.

Până în 13 ianuarie 2017, în România au fost confirmate 2.165 de cazuri de rujeolă, dintre care 13 decese (cinci în judeţul Arad, trei în judeţul Timiş, trei în judeţul Dolj, câte unul în judeţul Caraş-Severin şi în Bucureşti, anunţă CNSCBTT.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.