Inspectoratul Şcolar Judeţean (ISJ) Timiş, dar şi conducerea Liceului ”Aurel Vlaicu” din Lugoj fac anchete, după ce un elev de clasa a IX-a fost bătut cu pumnii şi cu picioarele de alţi colegi de-ai săi, într-o sală de clasă. Incidentul, care s-a petrecut joi, într-o pauză, a fost sesizat şi Poliţiei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Poliţiştii s-au autosesizat şi au întocmit dosar penal pentru lovire şi alte violenţe după ce au văzut imaginile apărute pe reţelele de socializare, în care un elev de clasa a IX-a de la Liceul ”Aurel Vlaicu” din Lugoj este bătut de alţi colegi de-ai săi.

”În urma imaginilor video din spaţiul public, care surprind o acţiune în incinta unei unităţi de învăţământ din Lugoj, poliţiştii s-au sesizat din oficiu cu privire la infracţiunea de lovire sau alte violenţe, poliţiştii continuând cercetările pentru a stabili cu exactitate circumstanţele în care s-a produs evenimentul şi dispunerea mpsurilor legale”, a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Timiş, Mirela Drăghicioiu.

Pentru punerea în mişcare a dosarului, familia tânărului agresat trebuie să depună oficial o plângere.

Inspectorul-şef al ISJ Timiş, Aura Danielescu, a declarat pentru News.ro că incidentul s-a petrecut joi, în pauza de la ora 13.00, la Liceul ”Aurel Vlaicu” din municipiul Lugoj.

Din înregistrarea postată pe internet reiese că elevii implicaţi s-au pregătit special ca să filmeze bătaia, înainte de scena violentă ei aranjând mobilierul. În imagini se vede cum un băiat îi dă altuia câteva palme, îl împinge de perete, apoi începe să îl lovească puternic, cu pumnii, până victima cade. Agresorul însă nu se opreşte şi îl loveşte pe cel căzut cu picioarele. Apare apoi un alt băiat care pare că încearcă să îl oprească pe atacator, după care vine un altul, care îl loveşte şi el pe cel bătut.

Totul se întâmplă sub privirile altor elevi prezenţi în sala de clasă unde are loc agresiunea.

”Incidentul s-a petrecut la clasa a IX-a profesională, iar agresorul este un elev de clasa a IX-a care a mai fost repetent. Sancţiunea maximă ce se poate aplica unui elev este exmatricularea, însă în acest caz nu este posibilă, potrivit regulamentelor şcolare. Exmatricularea se poate aplica la clasele a XI-a şi a XII-a, nu şi la clasa a IX-a. Considerăm că trebuie stabilită implicarea elevilor, iar cei vinovaţi pot avea nota scăzută la purtare, aceasta putând să ducă la repetenţie”, a declarat Aura Danielescu.

Inspectorul-şef al ISJ Timiş a mai spus că se face o anchetă în unitatea şcolară pentru a se stabili şi unde era profesorul de serviciu în momentul agresiuni.

”Cel mai vinovat este elevul care a aplicat loviturile. Elevul trebuie sancţionat cu sancţiunea maximă”, a mai spus Danielescu.

Potrivit Aurei Danielescu, conducerea liceului din Lugoj unde a avut loc agresiunea urmează să depună o plângere la Poliţie. De altfel, conducerea unităţii şcolare a informat-o pe şefa ISJ Timiş că încă de joi seara Poliţia a fost înştiinţată verbal de acest eveniment, iar în cursul zilei de vineri urmează să fie depusă o sesizare oficială.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.