Protestul din Piaţa Victoriei s-a încheiat după cinci ore, timp în care oamenii au scandat „Demisia” şi „Hoţii” , în ritm de tobe, au ţinut luminile de la telefoane aprinse timp de câteva minute, au intonat Imnul, s-au prins în horă şi au cerut demisia lui Grindeanu, Dragnea şi Tăriceanu. A unsprezecea zi de proteste a scos în stradă peste 6.000 de oameni.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Manifestanţii care au fost vineri în Piaţa Victoriei au spus că vor veni şi sâmbătă şi duminică să protesteze.

Oamenii au scandat "Dragnea şi ai lui, trădătorii neamului", "PSD ciuma roşie", „Noaptea, ca hoţii”, „DNA să vină să vă ia”, „Zi de zi aici vom fi”, "România, trezeste-te!", "La închisoare, nu la guvernare", au huiduit şi au suflat în vuvuzele. În ritm de tobe s-a scandat „Demisia” şi „Hoţii”.

La ora 21.00, când în Piaţa Victoriei erau peste 6.000 de protestatari, oamenii şi-au aprins luminile de la telefoanele mobile, au intonat Imnul, apoi au continuat cu o nouă serie de scandări „Demisia” şi „Hoţii”.

Unii dintre manifestanţi s-au prins în horă şi au cântat „Hai să dăm mână cu mână / Cei cu inima română”.

Manifestanţii au afişat pancarte pe care scria „Întrebare: Ce nu aţi înţeles din sintagma «Abrogaţi şi plecaţi»?”, „Somnul naţiunii naşte monştri”, „CCR, ruşine! N-ai judecat pentru România!”, „M-am săturat să fiu condus de cleptomani şi mincinoşi! #Rezist”, „Votaţi OUG 14”, „Let’s make Dragnea small again”, "Demisia! Nu putem sta să vă păzim noapte de noapte!", "#rezist. Ghinion", "Hoţii la puşcărie" şi "Grindeanu, du-te după Iordache".

Pe o clădire din zona Pieţei Victoria a fost proiectat, în timpul manifestaţiei, mesajul „We are back”, iar unii dintre protestatari au purtat banderole albe pe care scria "Rezist".

Steaguri ale României, Uniunii Europene, Statelor Unite ale Americii şi Canadei au fost aduse şi vineri la protestul din Piaţa Victoriei.

Protestatarii au început să plece începând de la ora 21.30, în condiţiile în care afară temperatura era de minus opt grade. A unsprezecea zi de proteste din Piaţa Victoriei s-a încheiat o oră mai târziu.

Circulaţia rutieră în Piaţa Victoriei a rămas deschisă în timpul protestului doar prin faţa sediului Guvernului spre Bulevardul Aviatorilor, celelalte străzi adiacente fiind închise. La finalul manifestaţiei, traficul rutier a fost redeschis pe toate străzile care fac legătura cu Pieţa Victoriei.

În cele 11 zile de proteste din Piaţa Victoriei, numărul record de manifestanţi a fost atins duminică, peste 280.000 de oameni protestând chiar în ziua în care Guvernul a abrogat Ordonanţa de Urgenţă privind codurile penale. Oamenii au spus că nu vor renunţa la proteste, pentru că Guvernul a minţit, a făcut un abuz adoptând o ordonanţă de urgenţă pentru a schimba prevederi din codurile penale, în beneficiul unor politicieni, şi trebuie să răspundă pentru ce a făcut şi să îşi dea demisia.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.