Primarul municipiului Timişoara, Nicolae Robu, s-a alăturat, duminică seară, manifestanţilor care protestează faţă de graţiere şi modificarea Codului Penal, acesta stând pe margine şi privind la cei care strigau lozinci. În jurul orei 19.30, oamenii s-au îndreptat în marş spre Prefectura Timiş. Numărul manifestanţilor a crescut constant, ajungând la peste 3.000.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Primarul municipiului Timişoara, Nicolae Robu (PNL) şi-a făcut apariţia, duminică seara, în Piaţa Victoriei, unde timişorenii protestează faţă de intenţia Guvernului de modificare a legii privind graţierea şi modificările la Codul Penal, însă edilul nu a intrat în mulţime, ci s-a aşezat pe marginea pieţei, de unde a privit protestul.

Dacă iniţial în Piaţa Victoriei din Timişoara s-au adunat peste o mie de persoane, numărul acestora a crescut pe parcursul protestului, ajungând la peste 3.000 de persoane, potrivit jandarmilor.

În jurul oeri 19.30, protestatarii s-au deplasat spre Prefectura Timiş pentru a continua protestul.

Timişorenii, de toate vârstele, au pancarte pe care au scris mesaje precum ”Vrem guvernare, nu penali cu condamnare”, ”Mulţumim Dacian Cioloş”, ”În democraţie hoţii stau la puşcărie” şi strigă lozinci precum ”Ieşiţi din casă, dacă vă pasă”, ”Vrem democraţie, nu vrem golănie”, ”Timişoara cere, fără graţiere”.

La Timişoara a fost citită şi o petiţie pentru consolidarea statului de drept, care a fost semnată de aproximativ 1.500 de oameni.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.