În Orăşelul Copiilor din Parcul Tineretului,unde se intenţiona construirea monumentului Memorialul Colectiv, nu pot fi amplasate opere de artă, decizia fiind luată prin hotărârea CGMB prin care terenul a trecut în administrarea Primăriei Sectorului 4, a declarat vineri, pentru News.ro, purtătorul de cuvânt al Primăriei Capitalei, Alexandru Ichim.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit lui Alexandru Ichim, o parte din Parcul Tineretului a fost dată în administrare Primăriei Sectorului 4 cu destinaţie clară de amenajare a unui "orăşel al copiilor".

"Hotărârea CGMB prin care parcul trece în administrarea Primăriei Sectorului 4 conţine, în clar, tipurile de investiţii ce se pot realiza de către autoritatea locală de sector. Construcţia de monumente nu este una dintre ele”, a precizat Ichim.

Reprezentanţii Primăriei Sectorului 4 al Capitalei au anunţat sistarea lucrărilor de amenajare din Parcul Lumea Copiilor şi suspendarea conducerii Direcţiei Administrare Parcuri şi Zone de Agrement Sector 4, după ce presa a relatat despre începerea lucrărilor la monumentul dedicat victimelor din Colectiv, care au fost atribuite fără licitaţie unei firme cu un singur angajat, printr-un contract în valoare de peste 300.000 de lei.

"În urma ştirilor apărute în presă şi pe reţelele de socializare, Primarul Sectorului 4, Daniel Băluţă, a decis sistarea lucrărilor de amenajare peisagistică din Parcul Lumea Copiilor şi suspendarea de îndată a conducerii Direcţiei Administrare Parcuri şi Zone de Agrement Sector 4, care s-a ocupat de acest proiect", se arată într-un comunicat transmis, vineri, de Primăria Sectorului 4.

De asemenea, primarul a decis trimiterea Corpului de Control la Direcţia Administrare Parcuri şi Zone de Agrement Sector 4 pentru verificări, iar după primirea raportului Corpului de Control vor fi luate "măsurile necesare".

PMB, despre monumentul Memorialul Colectiv: În Orăşelul Copiilor din Parcul Tineretului nu pot fi construite monumente (Foto: Inquam Photos / Octav Ganea)
PMB, despre monumentul Memorialul Colectiv: În Orăşelul Copiilor din Parcul Tineretului nu pot fi construite monumente (Foto: Inquam Photos / Octav Ganea)

Primăria Sectorului 4 a atribuit direct în urmă cu trei săptămâni un contract pentru ridicarea unui monument în memoria victimelor din incendiul din Colectiv unei firme din Olteniţa, specializată în construcţii metalice, care are un singur angajat. Valoarea contractului pentru ridicarea acestui monument, Memorialul Colectiv, este de 321.405 de lei (72.000 de euro). Euractiv a scris că firma Euroconstruct Group SRL, căreia i-a fost încredinţat acest contract, este fondată de candidatul UNPR la Primăria Olteniţa Aurel Bira.

Monumentul Memorialul Colectiv ar fi urmat să fie ridicat în Parcul Lumea Copiilor, în zona grătarelor, iar pe aleea din faţa acestuia ar fi urmat să fie plantaţi 64 de cireşti japonezi, în memoria fiecărui tânăr care şi-a pierdut viaţa în incendiul din clubul Colectiv. 

Demersurile Primăriei Sector 4 au stârnit nemulţumirea mai multor organizaţii."Este amplasat în zona grătarelor, multe sunt activate, în continuare cred că este un afront adus victimelor, care ştiţi bine că o mare parte au decedat din cauza fumului toxic”, declara preşedinte Ecocivica, Dan Trifu.

De asemenea, pe pagina de Facebook "Corupţia ucide" a fost anunţat un protest pentru 9 aprilie, în Piaţa Universităţii. Protestul este intitulat "Suntem tot aici, muncim. Ne supăraţi, ieşim". 

"Se face Memorialul Colectiv. Va fi în Parcul 'Lumea Copiilor' şi va costa 321.405 RON (72.000 EUR). Contractul s-a dat fără licitaţie, prin încredinţare directă, către Euroconstruct. (...) Se fură bani chiar şi atunci când Corupţia Ucide şi omoară 60+ oameni. Dragă Sector 4, să încerci să furi bani profitând de moartea prietenilor noştri este mai mult decât putem tolera. Ne vedem sâmbăta viitoare (pe 9 aprilie, n.r.) la un exerciţiu democratic, ca să arătăm că dacă nu ieşim în fiecare zi, săptămână, acest lucru nu înseamnă că tăcem când observăm astfel de abuzuri", arată iniţiatorii.  

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.