Centrul Psihologic „Marea Neagră” a inaugurat o plajă terapeutică situată în statiunea Mamaia, aceasta fiind destinată tuturor categoriilor de persoane cu dizabilităţi. Zona se află în centrul staţiunii, în zona Cazino, şi are o suprafaţă de 2.000 de metri pătraţi, investiţia fiind de 45.000 de euro

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit unui comunicat al Centrul Psihologic „Marea Neagră”, plaja terapeutică se adresează celor cinci simţuri umane care astfel sunt stimulate în mod direct.

“Nu este doar o simplă plajă amenajată, este o adevărată creaţie artistică. Întregul concept reprezintă o poveste desenată pe nisip la ţărm de mare. Toate elementele au fost astfel îmbinate încât fiecare persoană sosită aici să simtă bucurie şi linişte”,  a declarat psihologul Adrian Gemănaru, iniţiatorul proiectului.

Pe plajă a fost amenajată o plajă a aromelor, fiecare persoană are posibilitatea să ghicească peste 20 de mirosuri şi esenţe, printre care migdale, portocale, lămâie, unt, mentă. De asemenea, există şi un instrument muzical din bambus, cu o suprafaţă de peste 20 mp, iar copiii îşi pot crea propriile melodii prin lovirea beţelor de bambus.  

Alte puncte de atracţie sunt cele două panouri verticale de sticlă, care pot fi pictate de 16 copii în acelaşi timp, prin diferite metode, cu pensula, buretele sau cu degetele, şi un atelier de olărit

Totodată, pe plajă a fost instalat şi un cort de unde pot fi auzite tobele africane, din cadrul atelierului de terapie prin muzică, iar pentru relaxarea turiştilor în prima parte a sectorului de plajă a fost amenajată în nisip o grădină cu o mulţime de plante specifice zonei de nisip şi plajă.

Pentru a facilita accesul persoanelor aflate în scaun rulant a fost instalată direct pe nisip prima rampă de acces pe plajă din România special construită pentru scaunele rulante.

Un punct de atracţie este reprezentat de pontonul plutitor instalat la malul mării.

Accesul pe tot sectorulde plajă şi participarea la ateliere sunt gratuite.

Plaja este amenajată în centrul staţiunii Mamaia, în zona Cazino, iar investiţia se ridică la 45.000 de euro, fonduri private.

 

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.