Peste două sute de persoane participă la Arad la protestul faţă de intenţia Guvernului de a adopta proiectele de ordonanţe privind graţierea şi Codul Penal, oamenii organizându-se pe reţelele de socializare, fără ca acţiunea să fie autorizată de municipalitate.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Majoritatea participanţilor sunt tineri care şi-au dat întâlnire în Piaţa Revoluţiei, din faţa Palatului Administrativ, care găzduieşte Primăria şi Prefectura Arad, dorind să-şi arate dezacordul faţă de intenţia de adoptare a proiectelor de ordonanţe de urgenţă vizând graţierea şi Codul Penal.

Tinerii poartă în mâini pancarte cu diverse mesaje precum: "Fără legi cu dedicaţie, "Democraţie, bun simţ, respect", "Vrem puşcării, nu amnistii", "Jos labele de pe Codul Penal" şi "În democraţie hoţii stau la puşcărie".

Conform unuia dintre iniţiatorii acţiunii, Dan Olaru, s-a încercat obţinerea unei autorizaţii de la Primărie pentru acest protest, însă răspunsul a fost negativ pentru piaţa din faţa Palatului Administrativ motivul refuzului fiind că în zona respectivă figurează în desfăşurare încă Târgul de iarnă, deşi toate gheretele au fost strânse de la începutul lunii ianuarie.

Astfel, participanţii nu au autorizaţie şi sunt supravegheaţi de către jandarmi şi poliţişti.

Acţiunea se desfăşoară în linişte, fără să se scandeze lozinci întrucât chiar iniţiatorii au scris mesaje pe reţele de socialziare în care îi îndeamnă pe cei care au răspuns invitaţiei de a protesta să nu perturbe liniştea şi să nu intre în dispute cu forţele de ordine, dorindu-se a fi o acţiune liniştită.

Iniţiatorii spun că protestul va dura până în jurul orei 20.00 şi că vor urmării în continuare intenţiile Guvernului faţă de cele două proiecte, urmând să se organizeze din nou pentru a protesta dacă continuă demersurile de adoptare a proiectelor. respective.

Acţiunea se va desfăşura doar în Piaţa Revoluţiei, locul de tradiţie al manifestărilor din Arad, fără a fi urmată de un marş.

Proteste similare au loc duminică seară în Bucureşti şi în mai multe oraşe din ţară: Piteşti, Piatra Neamţ, Baia Mare, Suceava, Satu Mare, Braşov, Iaşi. De asemenea, sunt anunţate mitinguri şi la Copenhaga, Paris, Londra, Haugesund (Norvegia).

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.