Peste 71.000 de cazuri de infecţii respiratorii acute au fost înregistrate în perioada 3-9 octombrie, cu 37,4 % mai multe comparativ cu aceeaşi perioadă a sezonului trecut, potrivit datelor prezentate de Centrul Naţional de Supraveghere şi Control a Bolilor Transmisibile (CNSCBT).

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Centrul Naţional de Supraveghere şi Control a Bolilor Transmisibile a prezentat evoluţia infecţiilor respiratorii acute şi a gripei în sezonul 2016-2017, săptămâna 3-9 octombrie.

La nivel naţional, numărul total de cazuri de infecţii respiratorii acute (gripa clinică neconfirmată, infecţii acute ale căilor respiratorii superioare şi pneumonii) a fost de 71.812, cu 37,4 % mai mare, comparativ cu situaţia înregistrată în aceeaşi săptămână a sezonului precedent, când au fost înregistrate 52.258 de astfel de cazuri.

În săptămâna 3 - 9 octombrie nu s-au înregistrat, la nivel naţional, cazuri de gripă clinică, comparativ cu 18 cazuri înregistrate în aceeaşi perioadă din 2015.

Medicii recomandă populaţiei vaccinarea antigripală, pentru a preveni complicaţiile grave ale gripei. 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.