Peste 630 de accident s-au produs din cauza bicicliştilor în primele nouă luni ale anului, în urma cărora 86 de persoane au murit şi 553 au fost rănite grav, potrivit Poliţiei Române.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Abaterile bicicliştilor au reprezentat cea de-a treia cauză care a dus la producerea accidentelor rutiere grave, pe fondul căreia, în perioada 1 ianuarie – 30 septembrie, s-au produs 634 de accidente, reprezentând 10,18 la sută din total, rezultă din datele Poliţiei Române.

Poliţiştii au făcut, în 6 şi 7 octombrie, controale pe drumurile din toată ţara, în urma cărora au sancţionat 2.808 biciclişti petnru abaterile din trafic.

În cele două zile au fost date 11.317 de amenzi şi avertismente pentru încălcarea regulilor de circulaţie pe drumurile publice, în afara celor pentru biciclişti fiind date 727 de sancţiuni pietonilor, 526 căruţaşilor şi 31 celor care conduc mopede, a precizat Poliţia Română.

În primele nouă luni ale anului s-au produs 6.222 de accidente rutiere grave, în care au decedat 1.341 de persoane şi alte 5.902 au fost rănite grav. Numărul accidentelor din acest an a fost cu 457 mai mic decât cel de anului trecut.

Persoanele care merg pe drumurile publice trebuie să aibă biciclete echipate cu dispozitiv de frânare, cu avertizare sonoră, lumină de culoare albă sau galbenă în faţă, lumină de culoare roşie în spate şi cel puţin un element reflectorizant. Bicicliştii trebuie să se asigure la schimbarea direcţiei de mers, chiar daca este prioritate de trecere şi să circule cât mai aproape de marginea din dreapta a drumului.

Poliţiştii le recomandă bicicliştilor să poarte cască de protecţie, care le-ar putea poate salva viaţa în cazul unui accident. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.