Patriciu Achimaş Cadariu a declarat, luni seară, la Antena 3, că o investigaţie de laborator serioasă în cazul dezinfectanţilor diluaţi folosiţi în spitale ar costa, în străinătate, între 700.000 de euro şi un milion de euro, iar analizele trebuie făcute serios, "nu doar pentru a răspunde unor opţiuni ale unor grupuri”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Am făcut acele analize pentru a şti pacienţii noştri în siguranţă. Sunt responsabil de banii românilor. România plăteşte în procese internaţionale pentru că responsabilii nu au avut grijă cum se desfăşoară anumite activităţi”, a explicat Patriciu Achimaş Cadariu.

Ministrul demisionar a spus şi că analizele de laborator în cazul biocidelor despre care există suspiciunea că ar fi fost diluate nu s-ar face în centre acreditate, lucru care ar putea atrage România în procese extrem de costisitoare.

„În străinătate (analizele - n.r.) ar costa între 700.000 şi un milion de euro, iar în România, peste un milion de lei. Pentru sănătatea pacienţilor nimic nu este prea mult. Şi un leu este prea mult dacă-l arunci pe jos. Eu cred că trebuie gândit foarte corect ce trebuie să facem, nu doar pentru a răspunde unor opţiuni ale unor grupuri care doresc musai să demonstreze că au dreptate”, a mai spus Cadariu.

Patriciu Achimaş Cadariu a demisionat luni dimineaţă, el anunţând ulterior într-o conferinţă de presă că a discutat cu premierul Dacian Cioloş şi că au existat diferenţe de abordare în scandalul legat de dezinfectanţii folosiţi în spitale.

Ministrul demisionar a adăugat că, în opinia lui, pacienţii nu trebuie să fie traşi într-un joc în care să li se inducă panică, în condiţiile în care este singurul sistem sanitar la care se pot adresa toţi oamenii, el precizând că sunt unii cetăţeni care nu îşi pot permite să cumpere un bilet de avion şi să plece să se trateze în străinătate.

Premierul Dacian Cioloş a convenit, împreună cu preşedintele Klaus Iohannis, să preia conducerea interimară a Ministerului Sănătăţii.

Patriciu Achimaş Cadariu este cel de-al patrulea ministru care pleacă din Guvernul Cioloş după Ana Costea, de la Muncă, Aura Răducu, de la Fonduri Europene şi Vlad Alexandrescu, de la Cultură.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.