Opt pacienţi internaţi la spitalul din oraşul Videle, afectat de avaria produsă pe reţeaua de alimentare cu gaz, au fost transferaţi la alte unităţi medicale, existând mari şanse ca alimentarea să fie reluată în noaptea de sâmbătă spre duminică. Autorităţile spun că sunt pregătite pentru transferul tuturor pacienţilor, dacă acest lucru va fi necesar.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Opt pacienţi au fost transferaţi, sâmbătă seară, la alte spitale din Teleorman, în condiţiile în care clădirea unităţii medicale din Videle nu are căldură din cauza avariei produse pe reţeaua de alimentare cu gaze naturale. Şeful Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Teleorman, colonelul Marius Stancu, a declarat pentru News.ro că printre cei opt pacienţi transferaţi se numără doi copii şi şase adulţi a căror stare de sănătate este mai gravă.

Alţi peste 50 de pacienţi se află în continuare în spital, autorităţile luând decizia de a aştepta înainte de a-i trimite către alte unităţi medicale, în condiţiile în care există mari şanse ca în cursul nopţii de sâmbătă spre duminică să fie reluată alimentarea cu gaze naturale în tot oraşul Videle.

”Avem promisiunea că în noaptea aceasta va fi realimentat cu gaze naturale întreg oraşul Videle, pentru că se pare că s-a rezolvat problema, mai sunt câteva aspecte tehnologice de rezolvat” a precizat inspectorul şef al ISU Teleorman.

Colonelul Marius Stancu a mai spus că în continuare echipajele ISU sunt pregătite să preia toţi pacienţii din spitalul din Videle, în cazul în care realimentarea cu gaze naturale nu va fi reluată astfel încât clădirea spitalului să beneficieze din nou de căldură.

”Suntem în continuare (pregătiţi n.r.) până avem certituinea că totul intră în stare de normalitate”, a mai spus şeful ISU Teleorman.

De asemenea, 11 copii internaţi la spitalul din Videle, care sunt din localitate, au fost externaţi şi au primit tratament acasă.

Potrivit colonelului Marius Stancu, alte 76 de persoane sunt internate în centrul pentru pacienţi cu dizabilităţi din oraşul Videle, a cărui clădire este de asemenea afectată de avaria produsă pe reţeaua de alimentare cu gaze naturale. La centrul pentru persoane cu dizabilităţi a fost luată măsura încălzirii cu mijloace alimentate cu energie electrică ”sub stricta supraveghere” a personalului de specialitate şi a angajaţilor de la operatorul care furnizează energie electrică. Totodată, un echipaj de la ISU va sta în permanenţă la centru până va fi remediată problema privind alimentarea cu gaze naturale, a precizat şeful ISU Teleorman.

Secretarul de stat în MAI, Raed Arafat, a anunţat, sâmbătă, că sunt probleme cu furnizarea gazului în localitatea Videle, cel mai probabil din cauza unui dop de gheaţă pe ţeava de alimentare, fiind afectat şi spitalul, precum şi un cămin pentru persoane cu dizabilităţi.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.