O nouă avarie la reţeaua de distribuţie a agentului termic către punctele termice din Craiova a apărut, duminică la prânz, în cartierul craiovean 1 Mai. jetul de apă atingând, din cauza presiunii, aproximativ zece metri înălţime. Duminică dimineaţă, zeci de mii de locuitori ai Craiovei au rămas fără apă caldă şi căldură din cauza unei avarii la un cazan ce aparţine Sucursalei Energetice II Craiova.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Conducta care transporta apă caldă către un punct termic din cartierul 1 Mai s-a spart, mai multe autoturisme din zonă fiind avariate de apa fierbinte.

"Din cauza diferenţelor de temperatură, magistrala fiind goală până la ora prânzului apoi umplută cu apă fierbinte, a cedat presiunii şi s-a spart. Cei de la Complexul Energetic au intervenit imediat, a fost oprită apa. Au fost avariate câteva autoturisme. Cei de la CEO se vor ocupa şi de colectarea apei care a umplut parcarea după spargerea magistralei", a declarat Mihai Genoiu, primarul interimar al Craiovei.

Mai multe autoturisme au rămas fără parbize după fisurarea conductei de apă caldă.  

Duminică dimineaţă, zeci de mii de locuitori ai Craiovei au rămas fără apă caldă şi căldură din cauza unei avarii la un cazan ce aparţine Sucursalei Energetice II Craiova.

"Avaria a avut loc în noaptea de sâmbătă spre duminică, iar de atunci se funcţionează cu 2 cazane mai mici, care furnizează agent termic la o temperatură de 40-50 grade, faţă de 105 grade cât este normal. La ora 10, s-a repornit cazanul care a avut defecţiunea şi sperăm ca la ora 17 să funcţioneze la capacitate maximă. Domnul ministru al Energiei, Toma Petcu, a dispus deplasarea urgentă la Craiova a secretarului de stat Doru Vişan pentru a lua măsurile necesare astfel încât un asemenea eveniment nedorit să nu se mai întâmple în aceasta iarnă. În acelaşi timp, primarul interimar Mihai Genoiu urmăreşte ca remedierea avariilor de la CET 2 să se facă în regim de urgenţă", a precizat, pe Facebook, fostul primar al Craiovei Lia Olguţa Vasilescu, în prezent ministrul Muncii şi Solidarităţii Sociale.

Reprezentanţii Primăriei Municipiului Craiova au anunţat că instalaţiile din interiorul Complexului Energetic Oltenia care furnizează căldură Craiovei vor fi puse în funcţiune în jurul orei 16.00, urmând ca furnizarea agentului termic către populaţie să fie reluată gradual duminică, la ora 19.00.

"Încă de la primele ore ale dimineţii, am fost în legătură cu reprezentanţii CET 2 pentru a afla ce s-a întâmplat şi care sunt paşii ce urmează a fi întreprinşi astfel încât craiovenii să aibă căldură în calorifere în cel mai scurt timp. În urma întâlnirii cu domnul. Doru Vişan, s-au făcut cunoscute demersurile luate de conducerea CET 2 pentru remedierea avariei apărute în noaptea de sâmbătă spre duminică la cazanele care furnizează apă caldă în municipiul Craiova", a declarat Mihail Genoiu, primarul interimar al Craiovei.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.