Reprezentanţii unei grădiniţe private din Bucureşti au anunţat pe Facebook că părinţii care vor să meargă la proteste îşi pot lăsa copiii în grija educatorilor acestei grădiniţe. Tot în sprijinul protestatarilor, hosteluri din centrul Capitalei pun la dispoziţie camere pentru manifestanţii veniţi din ţară, cărora li se alătură persoane private şi personalităţi. Bistrouri, cafenele, baruri din zona centrală a oraşului vor oferi ceaiuri calde, cafele, supe, iar firme de publicitate îşi pun la dispoziţie spaţiul şi vopselurile pentru bannere.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

La Grădiniţa ”Tom Sawyer”, singura condiţie pusă de instituţie este ca cei mici să aibă haine de schimb şi gustare. 

”Dacă vreţi să ieşiţi diseară la protest şi nu aveţi cu cine să vă lăsaţi copiii acasă, Grădiniţa «Tom Sawyer» are uşile deschise pentru toţi copiii cu vârste de peste doi ani până la o oră nedeterminată. Copiii pot chiar înnopta acolo, singura rugăminte este să le aduceţi haine de schimb şi o gustare. Garantez pentru minunata educatoare care s-a gândit "Şi 10 copii dacă vin, înseamnă 20 de oameni în plus la protest". 

Reprezentanţii grădiniţei au rugămintea ca părinţii să anunţe din timp prin comentarii sau mesaje private.  

De asemenea, miercuri, pe Facebook a fost înfiinţat un grup dedicat manifestanţilor, denumit ”Cazare gratuită şi solidaritate pentru protestatari din afara Bucureştiului”. Astfel, mai multe persoane fizice au anunţat că oferă locuri de cazare pentru cei care locuiesc în afara Bucureştiului şi vor să vină în Piaţa Victoriei să protesteze.

”Găzduim, în limita a 4 locuri, pe oricine este din provincie şi intenţionează să participe la protestele din zilele acestea, însa nu are unde sta”, ”Casa mea, apartament 3 camere, e şi a voastră (pentru provincie)” şi ”Ofer cazare pentru trei persoane, în Bucureşti, pe perioada nedeterminată, mai exact pâna îi dăm jos”, arată o parte dintre anunţuri.

Totodată, au oferit cazare şi câteva hosteluri din Capitală, care au postat anunţuri pe Facebook pentru cei care vor să vină să protesteze la Guvern şi nu au unde să locuiască. Hostel Little Bucharest (strada Smârdan 15) şi Hostel Pura Vida Sky Bar & Hostel Bucharest (strada Smârdan 7) şi-au anunţat sprijinul pentru manifestanţi. Cei care sunt interesaţi trebuie să facă rezervări la adresele email oldtown@littlebucharest.ro cu numele şi numărul persoanelor, respectiv sky@puravidahostels.ro. 

Un alt hostel care oferă cazare gratuită celor care vin din ţară la protest este Bucur's Shelter. "Suntem foarte aproape de Piaţa Unirii, de unde se ajunge imediat cu metroul la Victoriei. E nevoie de un mail in prealabil la smile@bucurs.ro", spun reprezentanţii hostelului.

Solidari cu protestatarii, reprezentanţii mai multor cafenele şi cluburi din Bucureşti vor oferi manifestanţilor supe calde, ceai, cafea, vin fiert. ”Vino cu o poză cu tine la protest şi cafeaua e din partea noastră!”, anunţă reprezentanţii Atelier Pinion din Bulevardul Dacia 23. ”În drum spre Guvern (sau la întoarcere), ceai din partea casei (program non-stop: Bistro by Green Hours: 09.00 - 00.00 & club: 18.00 - 09.00)”, este mesajul celor de la club Green Hours, Calea Victoriei 120. Şi Bocca Expresso bar oferă o cafea până la ora 22.00. 

Bistroul Modelier pregăteşte ceai cald, după ora 18.00. ”Nu-mi vine sa cred de cata solidaritate mai pot da dovada romanii. Se pare ca înca nu am obosit. După ora 18.00, la 10 minute de Piaţa Victoriei”, anunţă reprezentanţii barului. 

Aproximativ 200-300 de supe calde va aduce Yellow, în Piaţă Victoriei, între orele 15.30-16.00. InLight aduce ceai toată ziua în piaţă. ”În drum spre Piaţa Victoriei treceţi pe la Pain Plaisir, strada Barbu Delavrancea nr 1, pentru o porţie de biscuiţi. Cadou. Parola: #nuOUG”, este mesajul bistroului pentru protestatari. 

De asemenea, manifestanţii îşi pot realiza materiale de protest la Corner Shop, care pune la dispoziţie spaţiul şi vopseaua. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.