Copilul de un an şi două luni, internat la un spital din Florenţa cu sindrom hemolitic mâncase, împreună cu părinţii, brânză de burduf produsă în România, a declarat, vineri, Amalia Şerban, director adjunct Direcţia de asistenţă medicală şi sănătate publică din Ministerul Sănătăţii, care a precizat că există evidenţe clare ale legăturii dintre acest caz şi cele similare din România.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Amalia Şerban a anunţat, într-o conferinţă de presă la Institutul Naţional de Sănătate Publică (INSP), că părinţii copilului au cumpărat brânza de burduf produsă în România în 1 martie, că au consumat-o împreună cu copilul în 5 martie, iar o zi mai târziu întreaga familie a început să aibă diaree. 

Ea a mai spus că autorităţile sanitare din Italia au informat autorităţile din România că s-a dispus retragerea din magazine a produsului după ce copilul a fost diagnosticat cu sindrom hemolitic uremic şi s-a descoperit bacteria E-coli în brânza de burduf.

Potrivit Amaliei Şerban, concluzia experţilor a fost că există "trei evidenţe clare ale legăturii între cazul din Italia şi cazurile copiilor din România diagnosticaţi cu sindrom hemolitic uremic".

Comisia Europeană a emis o alertă referitoare la infectarea cu E.Coli a unui produs de brânză din lapte de oaie din România, ţările afectate de măsură fiind România, Italia, Franţa şi Germania, potrivit site-ului CE, unde se arată că gradul de risc este serios.

Alerta Comisiei Europene, care consideră riscul ca fiind serios,  se referă la categoria lapte şi produse din lapte, produsul fiind brânză din lapte de oaie.

Ministerul italian al Sănătăţii a cerut reevaluarea eficienţei sistemului de alertă sanitară în statele membre UE, după ce analizele au arătat că brânza de la Lactate Brădet pe care a consumat-o copilul de un an şi două luni din Florenţa internat cu sindrom hemolitic-uremic era contaminată cu bacteria E.Coli, a anunţat vineri Asociaţia Unităţilor Sanitare din regiunea Toscana, citată de portalul Firenze Today.

Analizele realizate de autorităţile italiene au confirmat că brânza produsă de societatea S.C. Brădet S.R.L. şi consumată de o familie de români din Peninsulă era infectată cu bacteria E. Coli.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.