Ministrul Educaţiei, Mircea Dumitru, spune, într-un interviu pentru News.ro, că editurile ştiinţifice din România nu au mai fost acreditate din 2012, iar împreună cu Consiliul Naţional al Cercetării Ştiinţifice ministerul va lucra la reacreditarea acestora.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Întrebat despre evaluarea de către experţii Ministerul Educaţiei a cărtilor scrise în penitenciare, ministrul a spus că aşteptă o decizie a ministrului Justiţiei, dar MENCS şi Consiliul Naţional al Cercetării Ştiinţifice vor lucra la o reacreditare a editurilor ştiinţifice, care nu au mai fost acreditate din 2012.

"Discuţiile (privind evaluarea cărţilor scrise de deţinuţi în penitenciare - n.r.) au fost înaintea numirii mele. De aceea, aşteptăm decizia ministrului Justiţiei. Dar Ministerul Educaţiei şi Consiliul Naţional al Cercetării Ştiinţifice (CNCS) vor lucra la o reacreditare a editurilor ştiinţifice, care nu a mai fost făcută din 2012. Săptămana trecută a fost lansat apelul de selecţie pentru membrii Consiliului Naţional al Cercetării Ştiinţifice, derulat de Autoritatea Naţională pentru Cercetare Ştiinţifică şi Inovare (ANCSI)”, a precizat ministrul Educaţiei.

El a spus că procesul de reacreditare a editurilor ar putea începe după ce va fi aprobată componenţa finală a Consiliului Naţional al Cercetării Ştiinţifice.

“Aşa cum arata calendarul procesului de depunere a candidaturilor şi de selecţie, lista cu propunerile pentru membrii CNCS va fi făcută publică la finalul lunii septembrie, astfel încât, imediat după, să putem aproba componenta finală şi să începem procesul de reacreditare”, a adăugat ministrul Educaţiei, în interviul pentru News.ro.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.