Metrorex a anunţat, marţi, după ce trei femei au leşinat în staţiile de metrou din zona centrală a Capitalei, că întârzierile trenurilor au avut drept cauză faptul că plecarea garniturii din staţie este condiţionată de predarea călătorului către echipa medicală şi că orice întârziere pe Magistrala 2 de metrou (Pipera - Berceni) conduce rapid la supraaglomerarea trenurilor şi a staţiilor, această magistrală fiind una foarte solicitată. A fost suplimentat numărul trenurilor pentru a uşura transportul, precizează Metrorex.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Astăzi dimineaţă, 18 octombrie 2016, la orele 08.42, 08.57 şi 09.10 trei femei au leşinat în trei trenuri aflate în staţii diferite de metrou, respectiv Piaţa Romană, Piaţa Victoriei 1 şi Aviatorilor. În toate cele trei cazuri, a fost chemat SMURD-ul şi s-a constatat că a fost vorba despre lipotimie", spun reprezentanţii Metrorex.

Ei precizează că întârzierile au fost cauzate de predarea călătorilor cărora li s-a făcut rău către echipajul medical, dar că a fost suplimentat numărul trenurilor aflate în circulaţie pentru a uşura transportul, această măsură fiind aplicată ori de câte ori se constată o creştere a traficului de călători, indiferent de intervalul orar sau condiţiile meteo

"Întârzierile au avut drept cauză faptul că «plecarea trenului din staţie este condiţionată de predarea călătorului către echipa medicală» - aşa cum este stipulat în colaborarea Metrorex cu ISU, reglementată printr-un Ordin intern de serviciu. Orice întârziere pe Magistrala 2 de metrou (Pipera - Berceni) conduce rapid la supraaglomerarea trenurilor şi a staţiilor, această magistrală fiind una foarte solicitată", susţin reprezentanţii Metrorex.

Ei mai arată că, atunci când vagoanele metroului sunt aglomerate, instalaţia de ventilaţie forţată a vagoanelor funcţionează, dar cu valori ale temperaturii şi umidităţii crescute şi le recomandă călătorilor deschiderea ferestrelor rabatabile.

"Precizăm că la orele de vârf, atunci când vagoanele de metrou sunt aglomerate şi este depăşită încărcarea maximă a vagoanelor, instalaţia de ventilaţie forţată a salonului de călători asigură un climat, dar cu valori ale temperaturii şi umidităţii crescute, fapt resimţit de altfel şi de călători. De aceea, ventilaţia forţată din salonul pasagerilor se poate compensa prin curenţii de aer rezultaţi la deschiderea ferestrelor rabatabile care sunt la îndemâna călătorilor”, transmite Metrorex.

Circulaţia la staţiile de metrou din zona centrală a Capitalei a fost aglomerată, marţi dimineaţă, mai multe ambulanţe fiind solicitate să intervină pentru trei femei cărora li s-a făcut rău, la staţiile Victoriei, Romană şi Aviatorilor, din cauza numărului foarte mare de oameni aflaţi pe peroane şi pe culoarele de acces. Cele trei femei au primit îngrijiri medicale, nefiind însă necesară internarea lor.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.