Protestul din Piaţa Victoriei s-a încheiat cu intonarea imnului naţional ”Deşteaptă-te române”, după ce, timp de câteva ore, oamenii au mers în marş prin centrul Capitalei, scandând ”Vrem justiţie, nu corupţie”, ”Jos Tăriceanu, Dragnea şi Grindeanu”, "Hoţii". Manifestanţii - al căror număr a atins 5.000 - au trecut prin Piaţa Universităţii, prin faţa Parlamentului şi a DNA, unde au aplaudat şi au scandat ”DNA, du-te şi îi ia”, "DNA, nu uita, noi suntem de partea ta”. Manifestaţia a fost organizată sub sloganul "Susţinem DNA, vrem depolitizarea instituţiilor”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

UPDATE 23:11: Protestul din Piaţa Victoriei s-a încheiat cu intonarea imnului naţional

Protestul din Piaţa Victoriei s-a încheiat cu intonarea imnului naţional ”Deşteaptă-te române” de către cele aproximativ 200 de persoane care se mai aflau în faţa Guvernului în jurul orei 23.00.

Manifestanţii care au plecat în marş din Piaţa Victoriei în jurul orei 19.30 au revenit în faţa Guvernului după aproximativ trei ore, timp în care ce au trecut prin Piaţa Universităţii, prin faţa Parlamentului şi a DNA. Ei au încheiat protestul cu intonarea imnului naţional şi au aprins luminile telefoanelor.

UPDATE 22:59: Manifestanţii au revenit în Piaţa Victoriei: ”Vrem să muncim, nu să vă păzim”

Manifestanţii care au plecat în marş din Piaţa Victoriei în urmă cu peste trei ore au revenit în faţa Guvernului, după ce au trecut prin Piaţa Universităţii, prin faţa Parlamentului şi a DNA. Oamenii încep să plece, protestul apropiindu-se de final.

La această oră, în Piaţa Victoriei sunt peste o mie de oameni care strigă ”Vrem să muncim, nu să vă păzim” şi ”Demisia”. 

UPDATE 22:03: La DNA, manifestanţii au aplaudat: ”DNA, du-te şi îi ia”, „DNA, nu uita, noi suntem de partea ta”

Cei peste 5.000 de manifestanţi au plecat de la Parlament s-au oprit la sediul Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA), unde au aplaudat şi au scandat ”DNA, du-te şi îi ia”, „DNA, nu uita, noi suntem de partea ta”.

La această oră, manifestanţii îşi continuă drumul spre Piaţa Victoriei, marşul urmând să se încheie în faţa Guvernului, de unde au şi pornit protestatarii.

UPDATE 21:44: Manifestanţii se îndreaptă spre sediul DNA: ”Codruţa, Codruţa, leag-o pe Olguţa”

Cei aproximativ 5.000 de manifestanţi au plecat de la Parlament şi se îndreaptă spre sediul Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA), ei scandând ”Codruţa, Codruţa, leag-o pe Olguţa”, ”PSD, ciuma roşie”, ”Ieşiţi din casă dacă vă pasă”.

Manifestanţii vor trece prin faţa sediului DNA şi apoi îşi vor continua drumul spre Piaţa Victoriei, marşul urmând să se încheie în faţa Guvernului, de unde au şi pornit protestatarii.

UPDATE 21:15: Manifestanţii care au plecat în marş din Piaţa Victoriei au ajuns în faţa Parlamentului. Numărul lor a crescut la 5.000

Manifestanţii care au plecat în marş din Piaţa Victoriei în urmă cu aproape două ore au ajuns în faţa Parlamentului, pe traseu alăturându-li-se şi alte persoane, astfel că numărul lor a crescut la 5.000.

Protestatarii au ajuns în faţa Parlamentului strigând "Parlament de hoţi, la puşcărie toţi!", "DNA nu ceda", "Noaptea hoţi, ziua mafioţi"

Circulaţia rutieră a fost blocată pe traseul pe care se deplasează protestatarii - bulevardele Lascăr Catargiu, Magheru, Nicolae Bălcescu - pe sensul de mers dinspre Piaţa Victoriei spre Piaţa Unirii. Pe Bulevardul Unirii, circulaţia rutieră este blocată pe ambele sensuri.

20:23 Manifestanţii  au ajuns în Piaţa Universităţii. Numărul lor a crescut la peste 2.500

Manifestanţii care au plecat din Piaţa Victoriei în marş spre Parlament au ajuns în Piaţa Universităţii, pe traseu alăturându-li-se şi alte persoane, astfel că numărul lor a crescut la peste 2.500.

Foto: Inquam Photos / Liviu Albei
Foto: Inquam Photos / Liviu Albei

La monumentul eroilor Revoluţiei, manifestanţii au îngenunchiat, au ţinut un moment de reculegere şi au aprins luminile telefoanelor. Apoi au aplaudat.

 

Pe traseu, oameni au ieşit la balcoane, au aplaudat şi au strigat în acelaşi timp cu cei din stradă ”Demisia” şi ”România cere fărăp graţiere”.

 

Manifestanţii suflă în fluiere şi vuvuzele şi strigă ”Ieşiţi din casă, dacă vă pasă!”, România, trezeşte-te!”, ”Demisia!”, ”Vrem justiţie, nu corupţie”, ”Jos Tăriceanu, Dragnea şi Grindeanu”, "Hoţii"

Circulaţia rutieră este blocată pe traseul pe care se deplasează protestatarii - bulevardele Lascăr Catargiu, Magheru, Nicolae Bălcescu - pe sensul de mers dinspre Piaţa Victoriei spre Piaţa Unirii.

UPDATE 19:50: Numărul manifestanţilor depăşeşte 2.000

Peste 2.000 de oameni merg în marş spre Parlament, la ora transmiterii acestei ştiri, ei suflând în vuvuzele şi scandând "Demisia", "Hoţii", "DNA, nu uita, noi suntem de partea ta", "PSD, ciuma roşie", "Dacă vă pasă, ieşiţi din casă".

Circulaţia pe bulevardul Magheru este blocată pe sensul spre Piaţa Unirii.

UPDATE 19:38: Manifestanţii din Piaţa Victoriei, al căror număr a ajuns la aproximativ o mie, au plecat în marş spre Parlament

Manifestanţii din Piaţa Victoriei, al căror număr a ajuns la aproximativ o mie, au plecat, la ora transmiterii acestei ştiri, în marş spre Parlament.

Foto: Inquam Photos / Liviu Albei
Foto: Inquam Photos / Liviu Albei

Manifestanţii suflă în fluiere şi vuvuzele şi strigă ”Ieşiţi din casă, dacă vă pasă!”, România, trezeşte-te!”, ”Demisia!”, ”Vrem justiţie, nu corupţie”, ”Jos Tăriceanu, Dragnea şi Grindeanu”, "Hoţii"

Circulaţia rutieră este blocată pe bulevardul Lascăr Catargiu, pe sensul dinspre Piaţa Victoriei spre Piaţa Romană.

UPDATE 19:24: Manifestanţii din Piaţa Victoriei, al căror număr a ajuns la câteva sute, amână plecarea în marş spre Parlament

Manifestanţii din Piaţa Victoriei, al căror număr a ajuns la câteva sute la ora transmiterii acestei ştiri, amână plecarea în marş spre Parlament, deoarece sunt prea puţini.

Marşul era programat să înceapă la ora 19.00.

Foto: Inquam Photos / Bogdan Buda
Foto: Inquam Photos / Bogdan Buda

UPDATE ora 19:10: Numărul manifestanţilor a ajuns la câteva sute

La ora transmiterii acestei ştiri, în Piaţa Victoriei se află câteva sute de oameni, care s-au mobilizat pe Facebook, sub sloganul "Susţinem DNA, vrem depolitizarea instituţiilor”.

Câteva zeci de persoane s-au adunat în Piaţa Victoriei; peste o oră, manifestanţii vor pleca în marş spre Parlament

Câteva zeci de persoane s-au adunat, la ora transmiterii acestei ştiri, în Piaţa Victoriei, manifestanţii anunţând că după ora 19.00 vor pleca în marş spre Parlament.

Manifestanţii strigă ”Corupţia ucide", "Uniţi salvăm toată România" şi "Sorineeeel, te vedeeeem".

Manifestanţii strigă ”Corupţia ucide", "Uniţi salvăm toată România" şi "Sorineeeel, te vedeeeem".

În Piaţa Victoriei se strâng şi semnături pentru demiterea primarului Capitalei, Gabriela Firea.

Foto: Cristina Radu / News.ro
Foto: Cristina Radu / News.ro

Potrivit anunţului de pe Facebook, după ora 19.00, manifestanţii vor pleca în marş spre Parlament.

Unul dintre manifestanţii prezenţi în Piaţa Victoriei, care citea o carte pentru că a venit singur,a spus că ceea ce a încercat Guvernul prin OUG 13 va continua în Parlament.

”Ştim cu toţii că nu s-a terminat, e doar o victorie de etapă. Adică oamenii îşi continuă planul mârşav, fără doar şi poate, o să continue în Parlament, Curtea Constituţională e de partea lor de data asta. Eu fac ce pot, vin aici şi protestez. Mai mult de-atât nu pot să fac, iar povestea nu s-a terminat. Ordonanţa 13, da, dar planul merge în continuare, din păcate. De la oamenii ăştia mă aştept la orice. Poate nu neapărat de la Guvern, cât de la Parlament de data asta. Pentru că acolo se poate întâmpla mai în tihnă, au mai mult timp la dispoziţie. Guvernul a încercat ce a putut el, cu ordonanţa de Guvern noaptea, nu le-a ieşit, din fericire pentru noi. O să continue în Parlament, sunt sigur de asta. Protestele se vor încheia când nu vor mai fi motive de protest. Din păcate, motive sunt în continuare”, a declarat el reporterului News.ro.

Foto: Cristina Radu / News.ro
Foto: Cristina Radu / News.ro

Dragoş, student în anul III la Geografie, a spus că protestează pentru că Guvernul s-a compromis şi trebuie să demisioneze: ”Vreau demisia Guvernului, clar. Sunt de părere că tot un Guvern PSD trebuie să vină, pentru că aşa e corect, au câştigat alegerile, e dreptul lor. Dar în niciun caz Guvernul ăsta. E compromis, credibilitate zero, nu am încredere în el. Nu ştiu cum se va termina asta, nu văd un sfârşit. Deocamdată, continuăm să ieşim în stradă, să le arătăm că suntem aici, că îi vedem, că nu avem încredere în ei, că la fiecare pas greşit, îi taxăm”.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.