Manifestanţii care au plecat în marş din Piaţa Victoriei în urmă cu peste trei ore au revenit în faţa Guvernului, după ce au trecut prin Piaţa Universităţii, prin faţa Parlamentului şi a DNA. Oamenii încep să plece, protestul se apropie de final.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

La această oră, în Piaţa Victoriei sunt peste o mie de oameni care strigă ”Vrem să muncim, nu să vă păzim” şi ”Demisia”.

Câteva zeci de persoane se aflau la ora 18.00, în Piaţa Victoriei, şi urmau să plece peste o oră în marş spre Parlament.

La ora 19.00 însă, în Piaţa Victoriei erau doar câteva sute de persoane, astfel că participanţii au amânat plecarea în marş.

În jurul orei 19.30, circa o mie de persoane au plecat în marş din Piaţa Victoriei.

La monumentul eroilor Revoluţiei, manifestanţii au îngenunchiat, au ţinut un moment de reculegere şi au aprins luminile telefoanelor. Apoi au aplaudat.

Pe traseu, oamenii au ieşit la balcoane, au aplaudat şi au strigat în acelaşi timp cu cei din stradă ”Demisia” şi ”România cere fără graţiere”. De asemenea, numeroase persoane s-au alăturat protestului, numărul manifestanţilor ajungând pe traseu la câteva mii.

Manifestanţii au suflat în fluiere şi vuvuzele şi au strigat  ”Ieşiţi din casă, dacă vă pasă!”, ”România, trezeşte-te!”, ”Demisia!”, ”Vrem justiţie, nu corupţie”, ”Jos Tăriceanu, Dragnea şi Grindeanu”, "Hoţii"

Circulaţia rutieră a fost blocată pe traseul pe care s-au deplasat protestatarii - bulevardele Lascăr Catargiu, Magheru, Nicolae Bălcescu, Unirii şi în Piaţa Constituţiei.

În faţa Parlamentului, ei au strigat "Parlament de hoţi, la puşcărie toţi!", "DNA nu ceda", "Noaptea hoţi, ziua mafioţi", ”Justiţie, nu corupţie”.

Cei peste 5.000 de manifestanţi care au plecat de la Parlament s-au oprit la sediul Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA), unde au aplaudat şi au scandat ”DNA, du-te şi îi ia”, "DNA, nu uita, noi suntem de partea ta”.

Protestul a fost anunţat pe Facebook, sub sloganul "Susţinem DNA, vrem depolitizarea instituţiilor”. 

În Piaţa Victoriei s-au strâns şi semnături pentru demiterea primarului Capitalei, Gabriela Firea.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.