Managerul Spitalului Colentina din Capitală, Bogdan Andreescu, a fost demis pe motiv că i-ar fi ţinut pe pacienţi în frig în saloane, a anunţat, luni dimineaţă, primarul general Gabriela Firea.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Unii fac ce ştiau de dinainte, nu mai merge. Astăzi l-am demis pe managerul Spitalului Colentina. Mâine, dacă se dovedeşte că şi alt manager nu îţi îndeplineşte obligaţiile faţă de cetăţeni, pleacă acasă, cum a plecat şi directorul RATB", a spus Firea, la Comandamentul de iarnă convocat luni dimineaţă la Primăria Capitalei.

Ea a susţinut că există motive întemeiate de nerespectare a contractului de management de către directorul Spitalului Colentina.

Potrivit Gabrielei Firea, duminică, jumătate de zi pacienţii internaţi la Spitalul Colentina au stat în frig.

"Nu era o problema de la RADET, ci o problema internă legată de lipsa de management, de inexistenţa unei revizii şi de o tratare superficială a actului managerial", a mai susţinut Gabriela Firea.

Primarul a precizat că, la Spitalul Colentina, atât presiunea, cât şi temperatura erau livrate în parametri normali de la RADET, dar conducerea unităţii sanitare nu şi-a îndeplinit obligaţiile asumate, pentru buna funcţionare.

“La Colentina nu există un contract de mentenanţă a sistemului de încălzire. Aşa cum am stabilit, revizia reţelei interne de termoficare se face înainte de începerea sezonului rece, lucru care nu s-a întâmplat. Aşa că pacienţii au suferit consecinţele. Ei au stat aproape jumătate de zi în frig din cauza managementului defectuos al directorului acestui spital. Prin urmare, azi dimineaţă am semnat dispoziţia de încetare a contractului de management al directorului de la Spitalul Colentina", a mai spus Firea.

Primarul general a anunţat că atribuţiile managerului Spitalului Colentina vor fi preluate de directorul medical al unităţii sanitare, dr. Dana Gabriela Ionescu. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.