Ministerul Afacerilor Externe precizează că, în acest moment, 16 români ar fi blocaţi la Gaziantep, urmare a anulării curselor aeriene din cauza condiţiilor meteorologice nefavorabile.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

MAE precizează că Ambasada României la Ankara are în atenţie situaţia cetăţenilor români blocaţi în Gaziantep, ca urmare a anulării curselor aeriene din cauza condiţiilor meteorologice nefavorabile. 

Potrivit sursei citate, misiunea diplomatică a menţinut permanent legătura cu cetăţenii români afectaţi care s-au adresat ambasadei solicitând sprijin. Imediat după semnalarea situaţiei, Ambasada României la Ankara a luat legătura cu operatorul aerian ale cărui zboruri au fost anulate pentru a se asigura că cetăţenilor români le sunt respectate drepturile, în sensul asigurării condiţiilor de cazare şi masă.

”Conform informaţiilor obţinute până la acest moment de la cetăţeanul român care s-a adresat misiunii diplomatice în vederea solicitării asistenţei consulare, un număr de 16 persoane se află în acest moment blocaţi la Gaziantep”, precizează MAE.

Ministerul Afacerilor Externe informează că cetăţenii români afectaţi pot solicita asistenţă consulară Ambasadei României la Ankara apelând 0090 532.318.1726 (telefonul de urgenţă al misiunii diplomatice) sau 0090 312.44.77.940 apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanenţă.

Ambasada României la Ankara monitorizează situaţia în permanenţă şi este pregătită să acorde asistenţă consulară în funcţie de solicitări.

În acest context, Ministerul Afacerilor Externe reiterează atenţionările de călătorie, emise în ultima perioadă,  adresate cetăţenilor români care se află sau călătoresc în străinătate referitoare la înrăutăţirea severă a condiţiilor meteorologice.  Informaţii referitoare la condiţiile meteorologice şi restricţiile de circulaţie impuse de autorităţile străine sunt actualizate şi postate constant pe website-ul Ministerului Afacerilor Externe, la rubrica “Sfaturi şi alerte de călătorie”- https://www.mae.ro/travel-alerts.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.