Circulaţia tramvaielor pe Şoseaua Giurgiului din Capitală va fi deviată până în jurul datei de 10 decembrie, după ce echipele Apa Nova au constatat o tasare la linia de tramvai şi avarierea canalului colector din zonă, vechi de 78 de ani, fiind necesare lucrări de reparaţii, pentru a evita riscul surpării carosabilului sau apariţia altor situaţii similare.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Linia de tramvai pe sensul dinspre Piaţa Progresului spre Gara Progresul are o tasare de 10-15 cm pe o lungime de 7,5 m, iar canalul colector de pe Şoseaua Giurgiului este şi el avariat, defecţiunile fiind descoperite miercuri de echipele Apa Nova, în contextul programului de monitorizare şi mentenanţă preventivă.

Evaluarea iniţială a indicat ca posibile cauze vibraţiile produse de trecerea tramvaiului şi care se transmit la tronsonul de canal colector afectându-i structura şi stabilitatea, dar şi eventuale probleme legate de structura tronsonului de colector, care a fost construit în 1938.

RATB a deviat circulaţia tramvaielor 7 şi 25, introducând o linie de autobuz, care să preia călătorii, iar echipele Regiei au scos linia de tramvai pentru ca lucrătorii Apa Nova să poată începe remedierea avariei, care va fi însoţită şi de modernizarea reţelei de apă.

Termenul estimat pentru finalizarea lucrărilor este 10 decembrie.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.