Protestul părinţilor şi copiilor din Piaţa Victoriei din Capitală, intitulat "Lecţia de educaţie civică", s-a încheiat, sâmbătă, după aproximativ patru ore, timp în care cei mici au desenat cu cretă colorată pe asfalt, s-au jucat cu baloane de săpun, s-au plimbat cu tricicletele şi au purtat insigne cu mesajul #rezist. Mitingul a avut loc la câteva zile după ce Autoritatea pentru Protecţia Copilului a anunţat că a primit aproximativ 30 de sesizări privind prezenţa copiilor la protestele din ultima perioadă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Aproximativ 500 de copii şi părinţi s-au adunat, sâmbătă, în Piaţa Victoriei din Capitală, la "Lecţia de educaţie civică", aşa cum a fost denumit evenimentul pe pagina de Facebook unde sunt anunţate, de obicei, protestele antiguvernamentale.

"Lecţia de educaţie civică" din Piaţa Victoriei s-a încheiat/Foto: Octav Ganea, Inquam Photos

Copiii au desenat cu cretă colorată pe asfalt, s-au plimbat cu tricicletele şi au jucat şotronul, pe care erau scrise mesaje ca: "Nu fur", "Nu mint", "Sunt liber", "Învăţ". Cei mici au purtat în piept insigne cu inscripţia "#rezist".

Mulţi dintre copii s-au aflat în cărucioare, iar cei foarte mici au fost ţinuţi în portbebe-uri.

"Lecţia de educaţie civică" din Piaţa Victoriei s-a încheiat/Foto: Octav Ganea, Inquam Photos

"Am venit pentru viitorul celor doi copii ai noştri. Cel mare e aici, fata acasă, cu mama. E frumos afară, ne bucurăm de soare şi profităm să manifestăm. Politicienii ar trebui să înţeleagă ceva din aceste acţiuni: Că nu sunt acolo, în Parlament, de capul lor" , a spus Eugen, 32 ani, specialist IT.

Mulţi dintre cei aflaţi în Piaţa Victoriei au profitat de ocazie şi au intrat la Muzeul Antipa.

Un protestatar a adus ghivece mici de flori, pe care copiii le-au aranjat pe mesajul "Democraţia rezistă" scris cu creta în faţa Guvernului. Pe o tarabă au apărut eugenii, biscuiţi şi mere, toate gratis.

"Lecţia de educaţie civică" din Piaţa Victoriei s-a încheiat/Foto: Octav Ganea, Inquam Photos

Manifestaţia din Piaţa Victoriei a avut loc trei zile după ce Autoritatea Naţională pentru Protecţia Drepturilor Copilului şi Adopţie (ANPDCA) a anunţat că a primit 25 de sesizări privind prezenţa copiilor la protestele din ultima perioadă, în timp ce, la nivelul a 39 de Direcţii Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului, au fost înregistrate alte patru sesizări.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.