Deputatul Sebastian Ghiţă a contestat, joi, la instanţa supremă, măsura controlului judiciar luată împotriva sa de procurorii DNA, în dosarul de corupţie în care este cercetat alături de fostul premier Victor Ponta, precizând că nu va renunţa să vorbească despre acuzaţiile de spălare de bani care i se aduc.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Deputatul Sebastian Ghiţă a susţinut că i se îngrădesc două drepturi fundamentale şi că nu va renunţa să vorbească despre acuzaţiile pe care i le aduc anchetatorii.

Ghiţă a arătat, joi, la instanţa supremă, ca ceea ce a contestat vizează două drepturi esenţiale pentru orice cetăţean al României, dreptul la libera circulaţie şi dreptul la libera exprimare.

"Eu consider că statul are suficiente mijloace să intervină atunci când un cetăţean nu respectă legile sau deciziile impuse de judecători. Senzaţia mea este că din ce în ce mai des unii procurori încearcă să ne bage în cap ideea ca nu e voie să vorbim în România, ori chestiunea acesta e ceva care ţine de libertatea noastră şi e ceva ce nu mai acceptăm, oricâte sfaturi ne dau avocaţii, prietenii sau rudele, e ceva ce trebuie să ţinem încă viu”, a spus deputatul.

Ghiţă s-a întrebat, retoric, de ce ideea de patriotism este "criticată şi zdrobită".

"Din ce în ce mai mulţi oameni ne întreabă de ce ideea de patriotism, ideea naţională şi de interes al românilor în ţara lor e atât de vehement respinsă, criticată şi zdrobită. Am citit astăzi (joi, n.r.) poziţia unor jurnalişti care cu mândrie ne explică cum capitalul românesc s-a autodistrus şi a corupt şi a furat, în timp ce minunaţii investitori străini nu ne fură, nu-şi repatriază profiturile, nu dau şpagă şi numai noi, românii, care mai avem 10 la sută din economie suntem vinovaţi, iar prietenii jurnaliştilor plătiti dinafară şi ONG-iştii îşi fac datoria faţă de economia românească", a spus Sebastian Ghiţă.

Deputatul s-a referit apoi la controlul judiciar stabilit, miercuri, de procurori.

"Acea măsura impusă ieri (miercuri, n.r.) nu-mi dă voie să vorbesc despre Victor Ponta, nu-mi dă voie să vorbesc despre domnul procuror şi nici despre dosar. Dacă procurorul calcă mâine pe cineva pe stradă, eu n-am voie să mă refer la fapta dânsului, că nu doreşte el", a declarat Ghiţă.

El a explicat că procedura prin care a fost organizată vizita lui Tony Blair în România a fost folosită şi în cazul vizitei fostului preşedinte american Bill Clinton sau a fostului şef al CIA.

"În 2005, o fundaţie, împreună cu mai mulţi sponsori, printre care Omnilogic, l-a invitat cu 500.000 de dolari pe Bill Clinton. Procedura a fost aceeaşi ca la domnul Blair. Sute de sefi de instituţii din România au mers la acel eveniment, gratuit. Ulterior, Omnilogic a încheiat sute de contracte cu instituţiile ale căror şefi au participat la conferinţă. A mai fost şi Rudolf Giuliani, a venit fostul sef al CIA, cu 300.000 de dolari. O să ajungem de râsul lumii în felul acesta. Ieri, jurnaliştii de la The Sun au venit special să-mi ia o declaraţie despre această situaţie care i-a uimit", a mai spus Sebastian Ghiţă.

Întrebat de ce ar fi fost nemulţumit Victor Ponta când l-a văzut pe listele electorale din Prahova din 2012, aşa cum a declarat Liviu Dragnea, Sebastian Ghiţă a arătat că "despre mulţumirile sau nemulţumirile domnilor Ponta şi Dragnea, multe sunt de spus. Şi aţi văzut rezultatul: apariţia unui nou partid. Ştiu eu ce spune Ponta despre Dragnea şi Dragnea despre Ponta? O să ne lămurim”.

Magistraţii instanţei supreme vor judeca vineri contestaţia faţă de măsura controlului judiciar a fostului premier Victor Ponta, cercetat în dosarul finanţării vizitei lui Tony Blair în România.

Procurorii DNA au anunţat, marţi, că Victor Ponta este cercetat sub control judiciar pentru 60 de zile într-un nou dosar penal, fiind acuzat de folosire a influenţei ori autorităţii în scopul obţinerii pentru sine ori pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite şi complicitate la infracţiunea de spălare de bani.

Ponta ar fi beneficiat de 220.000 de euro de la un om de afaceri pentru a organiza vizita unei personalităţi politice străine, iar în schimbul banilor l-ar fi desemnat pe omul de afaceri drept candidat pe listele PSD.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.