Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU) a lansat, joi, la Cluj-Napoca, jocul video online ”Rex&Andrei versus Dr. Formidabilis”, prin care vrea să înveţe populaţia, în special tinerii, cum să reacţioneze în caz de dezastre naturale.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Personajele principale ale jocului lansat joi, la Cluj-Napoca, sunt Andrei şi câinele Rex care pe parcursul a cinci niveluri trebuie să înveţe cum să reacţioneze în caz de incendiu, în cazul unei crize sanitare, cum să acorde primul ajutor în cazul unui accident, ce să facă în timpul unei furtuni şi cum să se pregătească pentru alte situaţii de criză provocate, în joc, de maleficul Doctor Formidabilis şi experimentele acestuia.

Primele două niveluri ale jocului video ”Rex&Andrei versus Dr. Formidabilis” sunt disponibile începând de joi, în timp ce restul vor putea fi jucate din luna mai a anului 2017.

”Statul singur, fără parteneriat cu populaţia, nu poate face faţă dezastrului. O populaţie nepregătită este vulnerabilă. Acest proiect identifică o nişă importantă în pregătirea populaţiei şi i-a acordat o atenţie pentru a fi un mijloc de pregătire a viitoarelor generaţii, dar şi a adulţilor. Este un joc pe care un copil îl joacă şi învaţă cum să reacţioneze în situaţii de urgenţă. Va fi o formă de pregătire a copiilor, dar şi a populaţiei în generală. Este unul dintre cele mai importante proiecte pe acest domeniu. Jocul este bazat pe o experienţă de succes în Germania”, a explicat şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, secretarul de stat Raed Arafat.

Potrivit reprezentanţilor IGSU, obiectivul jocului este să faciliteze conştientizarea pericolelor iminente şi descoperirea dorinţei de a fi corect informaţi cu privire la soluţiile ce se impun în anumite situaţii de urgenţă.

”Rex&Andrei versus Dr. Formidabilis” a costat 500.000 de euro şi face parte dintr-un proiect european ”Creşterea gradului de conştientizare a tinerilor privind pregătirea şi protecţia împotriva riscurilor”, finanţat de către Uniunea Europeană şi realizat de către IGSU în parteneriat cu Biroul Federal de Protecţie Civilă şi de Asistenţă la Dezastre (BBK) din Germania, Universitatea Babeş-Bolyai şi Organizaţia Crucea Roşie din Austria.

Valoarea totală a proiectului este de aproximativ un milion de euro.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.