Preşedintele Klaus Iohannis le-a adresat elevilor, cu ocazia primei zile din noul an şcolar, îndemnul de a citi, a învăţa şi de a fi corecţi, pentru că deşi pare "mai uşor" să copieze un referat de pe internet decât să îl scrie singuri, corectitudinea din şcoală îi va modela ca oameni pe viitor.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Dragi copii, vă îndemn pe toţi cei de aici şi pe sutele de mii de copii care încep astăzi şcoala să învăţaţi. (...) Vă îndemn să studiaţi şi să vă urmaţi cu pasiune visele", le-a spus Iohannis elevilor de la Colegiul Naţional "Mihai Eminescu" din Bucureşti, unde a participat la festivitatea de deschidere a noului an şcolar.

Preşedintele le-a spus elevilor prezenţi, atât din clasele primare, cât şi de la liceu, că poate în acest moment nu le plac sfaturile de la profesori şi de la părinţi, însă pe viitor o să le mulţumească şi vor realiza adevărul lor. Iohannis a dat propriul exemplu.

"Primul sfat pe care mi l-au dat părinţii mei a fost să citesc. Şi am citit. Sute, mii de cărţi. Astăzi nu e ca pe vremea mea. Aveţi la dispoziţie orice: biblioteci întregi, cărţi online, tablete. Aveţi libertate şi oportunităţi pe care generaţia mea nu le-a avut, aşa încât citiţi cât mai mult şi învăţaţi. Aceasta este partea voastră de responsabilitate", a spus şeful statului.

Preşedintele a subliniat că elevii au şi o altă responsabilitate: "să fie corecţi". "Nu pentru profesori, nu pentru părinţi, ci pentru voi înşivă. Succesul în viaţă se clădeşte prin educaţie. Azi pare probabil mai uşor să copiezi un referat de pe internet decât să citeşti, să te documentezi, să te gândeşti şi să-l faci singur, dar efortul pe care îl faceţi acum vi se va întoarce în egală măsură în viitor, iar corectitudinea din şcoală va fi cea care vă va modela şi va sta la baza performanţei voastre", a conchis şeful statului.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.