Guvernul a aprobat, miercuri, o Hotărâre prin care salariaţii din administraţia publică, din regiile autonome cu specific deosebit şi din unităţile bugetare care au lipsit de la serviciu un an întreg, fiind în concedii medicale sau în concedii fără plată, vor putea beneficia de concediul de odihnă anual.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Totodată, în cazul în care perioadele de concedii medicale şi de concedii fără plată au fost de 12 luni sau mai mari şi s-au întins pe doi sau mai mulţi ani calendaristici consecutivi, salariaţii au dreptul la un singur concediu de odihnă acordat în anul reînceperii activităţii, în măsura în care nu a fost efectuat în anul în care au lipsit de la serviciu, potrivit unui comunicat de presă al Executivului.

Aşadar, prin Hotărârea adoptată miercuri, durata concediului de odihnă anual nu va mai fi condiţionată de durata concediilor medicale sau fără plată, iar România se conformează şi pune în aplicare dispoziţiile articolului 7 din Directiva 2003/88/CE privind anumite aspecte ale organizării timpului de lucru.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.