Un număr de 15 angajaţi ai Complexului Energetic Oltenia, printre care şi liderul Sindicatului Mine Energie Oltenia, au intrat, luni dimineaţă, în greva foamei, aflându-se în faţa sediului companiei din Târgu Jiu. Protestatarii cer aprobarea unei rectificări bugetare pentru acordarea salariilor pe luna decembrie.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Sindicaliştii reclamă faptul că până la această dată nu a fost aprobată o rectificare a bugetului companiei care să permită acordarea, în luna decembrie, a salariilor tuturor angajaţilor Complexului Energetic Oltenia.

"Lucrurile sunt foarte simple. Este vorba de o rectificare a fondului de salarii, o rectificare care e normal a fi făcută în ceea ce priveşte Complexul Energetic Oltenia. Este vorba de un deficit de 12 milioane de lei anul acesta şi, conform site-ului Ministerului Energiei, de 16 milioane lei anul viitor, pentru că atunci vor fi probleme majore", a declarat Gabriel Căldăruşe, liderul Sindicatului Mine Energie Oltenia.

15 angajaţi, între care şi liderul sindical, au intrat în greva foamei luni dimineaţă şi se află în faţa sediulu companiei din Târgu Jiu. Căldăruşe susţine că există pericolul declanşării unui conflict spontan.

"Suntem aproximativ 15 în grevă, având în vedere condiţiile nu am dorit să punem în pericol sănătatea oamenilor. Salariaţii sunt foarte nemulţumiţi şi există riscul, tocmai asta încercăm să evităm, declanşarea unui conflict spontan care ar avea repercursiuni extrem de grave asupra sistemului energetic românesc", a mai precizat Căldăruşe.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.