Premierul Sorin Grindeanu a semnat deciziile de numire a trei secretari de stat, printre ei aflându-se şi Gabriel Liviu Ispas, care a demisionat pe 1 septembrie 2016 din postul de secretar de stat la Minsterul Educaţiei pentru ca acum să se reîntoarcă pe postul pe care l-a deţinut până acum cinci luni.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Gabriel Liviu Ispas este conferenţiar la Universitatea Titu Maiorescu din Bucureşti şi a ocupat în ultimii ani diverse posturi în Ministerul Educaţiei Naţionale: consilier al ministrului (2012-2013), secretar general adjunct (2013-2015), membru în ARACIS (2015) şi secretar de stat (2015-2016).

În funcţia de secretar de stat în Ministerul Energiei a fost numit Iulian Robert Tudorache. Acesta este de profesie avocat, înscris în baroul Argeş, şi a ocupat funcţiile de consilier al directorului general de la CONPET şi membru în Consiliul de Administraţie al Complexului Energetic Hunedoara.

Diana Severin a fost desemnată secretar de stat în Ministerul pentru Relaţia cu Parlamentul. Ea a fost şefa vămii din Prahova şi l-a acuzat pe fostul preşedinte al ANAF, Sorin Blejnar, că ar fi fost ”regina corupţiei” din vămile româneşti. A intrat în politică înscriindu-se în PPDD, partid pe listele căruia a candidat la alegerile parlamentare din 2012. Ulterior s-a înscris în UNPR, partid pe care l-a părăsit vara trecută, fiind nemulţumită de fuziunea cu PMP. La alegerile din 11 decembrie 2016 a candidat, fără succes, pentru un post de deputat.

În acelaşi minister, în postul de secretar general a fost numit Teodor Dulceaţă, care până acum a ocupat aceeaşi funcţie, dar în Ministerul Mediului, începând din ianuarie 2015. La rândul său, Cezar Manole Armeanu a fost transferat din postul de secretar general în Ministerul Economiei în cel de secretar general în Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comerţ şi Antreprenoriat.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.