Fiul Aureliei Dogaru, femeia din Dolj moartă în urma cutremurului din Italia, a reuşit să supravieţuiască sărind de la etajul casei de vacanţă pe care familia o avea în localitatea Amatrice. Alessandro, în vârstă de zece ani, a sărit împreună cu un prieten care rămăsese peste noapte la el, copilul reuşind să îl salveze şi pe câinele său, a declarat pentru News.ro bunica băiatului.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Mariana Voinea, mama Aureliei Dăogaru, spune că nepotul său este în prezent internat în spital.

"Copilul s-a salvat. Ginerele şi fiica au murit practic în somn. Copilul dormea cu un prieten în altă cameră, şi mama lui e româncă. S-au salvat împreună, apoi a prins câinele, deoarece avea un câine, Macchia. Au sărit de la cinci metri înălţime", a povestit Mariana Voinea pentru News.ro.

Femeia afirmă că a plecat în Italia imediat după ce a văzut pe internet ceea ce s-a întâmplat în Amatrice.

"De dimineaţă am văzut pe internet ce s-a întâmplat şi cum nu ne răspundeau am plecat la ei. Vreau să mulţmesc în mod deosebit Ambasadei. Au făcut un serviciu impecabil", a mai spus femeia.

Ea povesteşte că fiica sa, Aurelia, şi soţul acesteia, Fabio Graziani, locuiau de fapt în Nettuno, dar se aflau în vacanţă la Amatrice. Cei doi aveau şi o firmă care îşi desfăşura activitatea în Roma. Acum, rudele celor doi aşteaptă ca Alessandro să fie externat pentru a îi înmormânta.

"Până marţi în niciun caz. Aşteptăm să iasă Alessandro din spital, el este bine, dar vor să îl ţină sub observaţie. Copilului i-am spus deja ceea ce ştia, dar nu voia să creadă", a mai spus Mariana Voinea.

Aurelia Dăogaru, în vârstă de 36 de ani, şi Fabio Graziani erau căsătoriţi de 13 ani, fiul celor doi, Alessandro, urmând să împlinească zece ani pe 11 decembrie. Aurelia a fost crescută doar de mama ei, Mariana Voinea, din anul 1991, ea locuind în comuna doljeană Piscu Sadovei până când a plecat în Italia.

Ministerul Afacerilor Externe a anunţat, sâmbătă, că a fost confirmată moartea altor doi cetăţeni români în cutremurul ce a afectat provincia italiană Rieti, numărul românilor morţi ajungând la zece, iar al celor dispăruţi fiind de 16.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.