Tudor Ionescu a fost susţinut "până în pânzele albe” de colegii de la ALDE, care probabil s-au gândit că, dacă Cristian Buşoi l-a avut consilier la Parlamentul European, e un om de toată isprava, şi nu am de ce să intervin, câtă vreme copreşedinţii partidului îl susţin, dar voi fi circumspectă în delegarea unor atribuţii, a declarat, joi seară, primarul Capitalei, Gabriela Firea.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Primarul general al Capitalei a declarat, joi seară, la B1TV, că nu a avut cum să intervină în propunerea făcută de ALDE pentru unul din posturile de viceprimar.

"Noi am avut o înţelegere politică împreună cu UNPR şi ALDE: grupul PSD-UNPR trebuia să propună un viceprimar, ceea ce a şi făcut, iar colegii de la ALDE aveau posibilitatea să propună un viceprimar. Şi-au asumat această propunere, nu puteam interveni în niciun fel şi nici nu era de datoria mea, câtă vreme aceasta a fost înţelegerea politică. Acordul nostru a fost realizat pentru întreaga ţară, inclusiv în Capitală. Câtă vreme co-preşedinţii ALDE îl susţin în continuare pe consilierul general Ionescu Tudor să ocupe această funcţie, şi astăzi (joi, n.r.) a fost ales cu majoritate de voturi «pentru», îşi va continua activitatea”, a spus Firea.

Întrebată ce atribuţii îi va da viceprimarului Tudor Ionescu, ea a spus că nu a reflectat asupra acestui lucru, dar că va analiza în perioada următoare.

"Bineînţeles că voi fi circumspectă în delegarea unor atribuţii pentru că trebuie să capete experienţa administrativă. (...) Din prima declaraţie pe care a făcut-o din noua sa postură, de viceprimar, am înţeles că şi-ar dori ca una dintre atribuţii să fie cea referitoare la problema câinilor fără stăpân din Capitală. Este un iubitor de animale, aşa a declarat, şi ar vrea să găseaască, împreună cu ONG-urile, soluţiile cele mai potrivite”, a spus edilul Capitalei.

Ea a adăugat că preşedintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, l-a susţinut pe Tudor Ionescu, spunându-i despre el că acel episod relatat de presă (scandalul în care a fost implicat în perioada în care era iubitul Oanei Zăvoranu - n.r.)  este unul singular, că a regretat cele întâmplate la acel moment, că oricine poate să greşească în tinereţe şi că doreşte să îl sprijine în continuare pentru această funcţie de viceprimar.

"De asemenea, mi-a relatat faptul că a muncit foarte mult în campania electorală pentru ALDE, s-a implicat. Chiar îmi spunea că atunci când toţi colegii plecau acasă pentru că era Paştele, a fost singurul care a rămas pe baricade şi că l-a impresionat acest lucru, că este un tânăr muncitor, dedicat şi că până la proba contrarie trebuie să beneficieze de încredere. Dacă ALDE l-a susţinut până în pânzele albe, nu aveam cum să intervin, când noi aveam acordul politic semnat înainte de alegeri, când nu ştiam cine vor fi cei care vor ajunge consilieri generali”, a conchis Gabriela Firea.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.