Unei femei care participa la protestul din faţa Palatului Cotroceni i s-a făcut rău, fiind preluată de o ambulanţă şi dusă la spital. La ora transmiterii acestei ştiri, la manifestaţia de la Cotroceni sunt aproximativ 300 de persoane, care cer demisia preşedintelui Klaus Iohannis, fiind a cincea zi de proteste.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit purtătorului de cuvânt al Jandarmeriei Bucureşti, Georgian Enache, unei femei i s-a făcut rău, fiins scoasă de către jandarmi din mulţime. Ea a fost preluată de o ambulanţă SMURD şi transportată la spital.

La ora transmiterii acestei ştiri, numărul manifestanţilor de la Palatul Cotroceni ajunsese la aproximativ 300, fiind împărţiţi în două grupuri, de o parte şi de alta a bulevardului Eroii Sanitari, fără ca traficul rutier să fie închis în zonă. Oamenii scandează lozinci de susţinere a Guvernului Grindeanu şi cer demisia preşedintelui Klaus Iohannis. Ei au pancarte cu mesaje precum  "Demisia", "Suspendare pentru instigare", "Iohannis nu e preşedintele meu", "Iohannis, agent al intereselor străine din România".

Miercuri seară, în mijlocul protestatarilor a mers preşedintele Klaus Iohannis, care a stat acolo câteva minute, încercând să aibă un dialog cu protestatarii. "Suntem cu toţii români", le-a spus manifestanţilor preşedintele Klaus Iohannis. Oamenii l-au huiduit şi i-au reproşat că a dezbinat ţara, strigând "Demisia".

Ulterior, Iohannis a scris pe Facebook că înţelege să îşi exercite mandatul de preşedinte ascultând vocea tuturor românilor, indiferent de opţiunile lor şi că este "absolut firesc să existe diferenţe de păreri", fiind dreptul fiecărui cetăţean să-şi exprime convingerile paşnic şi civilizat.

Recordul de participanţi la manifestaţia de la Cotroceni a fost puţin peste 2.000. Marţi, o parte a manifestanţilor au venit la protest cu autocare şi microbuze înmatriculate în judeţul Dolj. Ei au scandat continuu împotriva preşedintelui Klaus Iohannis, a şefei DNA Laura Codruţa Kovesi, precum şi împotriva serviciilor secrete.

Bucureştenii au început să se strângă, joi seară, pentru a zecea zi la rând, şi în Piaţa Victoriei, unde la ora transmiterii acestei ştiri sunt câteva zeci de persoane, care cer demisia Guvernului Grindeanu. Manifestanţii au curăţat o parte din zăpada aflată în perimetrul împrejumuit cu garduri de jandarmi. Ei au scris pe jos, în zăpada rămasă, #rezistăm, #existăm. 

În cele nouă  zile de proteste, numărul record de manifestanţi din Piaţa Victoriei a fost atins duminică, peste 280.000 de oameni protestând chiar în ziua în care Guvernul a abrogat Ordonanţa de Urgenţă privind codurile penale. Oamenii au spus că nu vor renunţa la proteste, pentru că Guvernul a minţit, a făcut un abuz adoptând o ordonanţă de urgenţă pentru a schimba prevederi din codurile penale, în beneficiul unor politicieni, şi trebuie să răspundă pentru ce a făcut şi să îşi dea demisia.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.