Preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a mers, joi dimineaţă, să îşi reînnoiască permisul de conducere, dar nu a rămas la coada formată în faţa Direcţiei Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor, unde erau aproximativ o mie de persoane, ci a intrat pe o uşă din curtea interioară, unde era aşteptat de reprezentanţi ai instituţiei, care l-au condus în clădire şi i-au făcut procedurile pentru eliberarea documentului înainte ca publicul să aibă acces.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Ora 07.40 - Autoturismul Dacia Duster negru aparţinând Senatului, în care se află, pe locul din spate, Călin Popescu Tăriceanu, intră în curtea DRPCIV. Şoferul pare dezorientat şi nu găseşte intrarea spre curtea interioară din cauza numărului mare de persoane care stăteau la rând, unii dintre ei încă de la ora 5.00. Maşina se strecoară printre oameni şi ajunge pe rampa care duce spre curtea interioară. Călin Popescu Tăriceanu nu iese imediat din maşină, ci aşteaptă ca unul dintre reprezentanţii DRPCIV să iasă din clădire şi să-l întâmpine.

Ora 8.00. La începerea programului de lucru cu publicul, oamenii care aşteaptă la rând ar trebui să fie lăsaţi să intre în clădire. De la ora 08.00, serverul şi staţiile de lucru ale angajaţilor pot opera în sistem. Deschiderea este însă întârziată, pentru ca preşedintele Senatului să nu fie văzut de oamenii care aşteaptă la rând.

Ora 08.03. Călin Popescu Tăriceanu iese din clădirea DRPCIV pe aceeaşi uşă pe care a şi intrat, fiind însoţit de unul dintre angajaţii instituţiei. Deşi s-a oprit când a fost salutat, s-a întors cu spatele şi a intrat în maşină în momentul în care a fost întrebat de ce a ales să intre pe o uşă din spatele clădirii.

 

Reacţia preşedintelui Senatului în momentul în care a fost întrebat de ce a folosit ieşirea din spate

Călin Popescu Tăriceanu a evitat să răspundă de ce a intrat prin spatele clădirii. Singurul care a răspuns a fost aghiotantul acestuia: „Dar nu a intrat nimeni prin spate”. Asta în condiţiile în care dialogul şi filmarea aveau loc în spatele clădirii, în curtea interioară.

Maşina preşedintelui Senatului a urcat rampa şi s-a strecurat printre oamenii strânşi, în număr şi mai mare, la coadă. Întrebaţi ce părere au că, în maşina de lângă ei, se află Călin Popescu Tăriceanu, oamenii au lăsat capul în jos. O doamnă care stătea la rând întreabă: „Dar ce aveţi, domnule, cu Tăriceanu? Nu trebuie şi el să-şi facă permisul?”.

08.05 Oamenii care stau la rând sunt lăsaţi să intre în clădire, dar încep să se certe între ei, reproşându-le unora că „nu au stat la rând”.

Reacţia conducerii SRPCIV Bucureşti: "Nu discut cazul unei persoane fizice"

Solicitat de News.ro să comenteze această situaţie, comisarul-şef Florin Rădulescu, şeful Serviciului Public Regim Permise de Conducere şi Înmatricularea Vehiculelor (SRPCIV), a spus: "Nu discut cazul unor persoane fizice, nu pot să vă dau date cu caracter personal”.

Întrebat cum i s-a putut permite lui Călin Popescu Tăriceanu să aibă întreaga clădire la dispoziţie pentru reînnoirea permisului de conducere, Rădulescu a spus: „Habar nu am despre ce vorbiţi. Nu ştiu nici măcar cu cine vorbesc, m-aţi sunat pe numărul personal şi nu cred că v-am dat eu numărul. În clădire sunt mai multe instituţii, nici nu ştiu dacă a venit la noi sau în altă parte”.

Acesta a precizat că se afla în clădire la acea oră şi va face verificări legate de ce s-a întâmplat: „Sunt şi eu curios să aflu”.

Surse din instituţie afirmă însă că directorul adjunct al Serviciului Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor, comisarul-şef Cristian Nechifor, este cel care a avut cunoştinţă de modul în care Tăriceanu şi-a rezolvat problema reînnoirii permisului.

Contactat de News.ro, comisarul-şef Cristian Nechifor a spus că nu poate comenta, mai ales la telefon, această situaţie. 

„Şi oricum, dacă a fost aici, tot ce s-a întâmplat ţine de domeniul informaţiilor, datelor cu caracter personal şi iar n-aş putea să vă spun nimic”, a spus adjunctul instituţei.

Întrebat dacă, în opinia sa, reprezintă date cu caracter personal faptul că preşedintele Senatului intră prin spatele clădirii, timp în care clădirea este închisă pentru public, Nechifor a replicat: „Îmi pare rău, dar nu comentez în niciun caz la un telefon pe care îl primesc de la cineva despre care nu ştiu cine e. O zi bună!”.

În martie 2008, a izbucnit un scandal după ce un echipaj s-a deplasat la domiciliul lui Tăriceanu pentru a-i face poza pentru cartea de identitate soţiei sale de la acea vreme, Ioana Tăriceanu. La acel moment ministru de Interne era Cristian David, coleg de partid cu Tăriceanu, care a susţinut că demersul este legal.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.