Şaptesprezece persoane se aflau în autocarul implicat în accidentul produs miercuri dimineaţă în Ungaria şi "niciunul nu a avut de suferit", potrivit reprezentanţilor companiei de transport Eurolines România, care precizează că şoferul autocarului a fost rănit, fiind transportat la spital. Toţi pasagerii au fost preluaţi de un alt autocar al companiei şi se îndreaptă spre România, mai spune Eurolines..

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit unui comunicat al companiei, accidentul s-ar fi produs din cauza a două microbuze care staţionau, fără a fi semnalizate, pe banda a doua de mers, în urma unui alt accident produs anterior. Şoferul autocarului nu a reuşit să evite impactul din cauza vizibilităţii scăzute şi a condiţiilor meteo nefavorabile.

În autocar se aflau 17 pasageri care se îndreptau spre România pe ruta Hamburg-Bucureşti, iar autovehicului aparţinea companiei de transport Danvi Top Expediţii şi era închiriat de Eurolines România, mai spun reprezentanţii companiei.

Proprietarul Eurolines, Dragoş Anastasiu, a relatat, pentru Profit.ro, condiţiile în care a avut loc accidentul, spunând că vizibilitatea era sub 100 de metri.

“Este vorba despre o firmă din Sibiu (firma Danvi, căreia îi aparţine autocarul), unul dintre mulţii transportatori cu care colaborăm. Ştim că la doi kilometri de vamă, pe banda de siguranţă, erau tiruri care aşteptau să intre în vamă, pe autostradă, şi autocarul mergea pe banda a doua. Vizibilitatea era 100 de metri, ceaţă, şi pe banda a doua, la un moment dat, două microbuze, probabil accidentate anterior între ele, stăteau. Nu exista niciun pic de avertizare. Şi autocarul nu a mai avut cum să le evite, a tras în dreapta, a nimerit şi microbuzele şi s-a oprit într-unul dintre tirurile care stăteau pe banda de siguranţă. Nimeni din autocar nu are nimic, au plecat de mult de acolo. Cei 17 pasageri din autocar, pasageri ai Eurolines, n-au păţit nimic. Firma se cheamă Danvi, dar parcă sunt din Bucureşti sau Sibiu. El a circulat pe linia Hamburg-Bucureşti închiriat de Eurolines. Ultima pară când l-am reperat noi pe GPS, autocarul avea 90 de kilometri la oră, dar GPS-ul măsoară din 5 în 5 minute, deci nu ştim exact cât avea”, a declarat Anastasiu pentru Profit.ro.

Accidentul în lanţ s-a produs miercuri dimineaţă, în jurul orei 9.00, pe Autostrada Paneuropeană, în Ungaria, la aproximativ doi kilometri de graniţa cu România, pe sensul de mers spre România.

Potrivit reprezentanţilor DSU, 39 de persoane au fost implicate în accident. Cinci persone au murit, iar 12 au fost rănite, patru din acestea fiind în stare gravă, conform sursei citate.

Toţi răniţii sunt transportaţi la spitale din Ungaria, la decizia autorităţilor maghiare, au mai menţionat reprezentanţii DSU.

Ministerul de Externe a anunţat că un român a murit, iar alţi şase români au fost răniţi şi transportaţi la spitalele din Szeged şi Mako, în urma accidentului.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.