Trupurile neînsufleţite a doi dintre românii morţi în urma cutremurului din Italia au fost aduse acasă, în localitatea Fârtăţeşti din judeţul Vâlcea. Cei doi, soţ şi soţie în vârstă de 43 şi 52 de ani, plecaseră din Vâlcea în urmă cu zece ani, iar ultima dată au venit în România în luna iulie pentru a-şi schimba cărţile de identitate.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Simona Păunescu (43 de ani) şi Victor Păunescu (52 de ani), din judeţul Vâlcea, sunt doi dintre românii care au decedat în urma cutremurului din localitatea italiană Amatrice. 

Marţi, trupurile neînsufleţite ale celor doi soţi au fost ajuns în comuna vâlceană Fârtăţeşti, unde soţii Păunescu vor fi înhumaţi.

Potrivit localnicilor, Simona Păunescu era originară din Fârtăţeşti, iar soţul său era din judeţul Hunedoara. Soţii Păunescu, care aveau două fiice, au locuit în satul Dăncăi din comuna Fârtăţeşti până în urmă cu zece ani când au plecat în Italia.

Ultima dată au fost văzuţi la Fârtăţeşti în urmă cu o lună, când au venit acasă pentru a-şi schimba cărţile de identitate, a povestit, pentru News.ro, viceprimarul localităţii, Ilie Epure.

Potrivit acestuia, una dintre fiicele soţilor Păunescu era plecată cu ei în Italia, iar tânăra a venit în România cu doar o săptămână înainte de producerea cutremurului.

Localnicii spun că rudelor li s-a recomandat să nu deschisă sicriele. Acestea au fost depuse, marţi după-amiază, la locuinţa pe care cei doi soţi o aveau în satul Dăncăi, iar tot marţi una dintre fiicele celor doi a ridicat de la autorităţile locale documentele necesare înhumării.

Pe reţelele de socializare au rămas apelurile disperate ale rudelor din România, care în 24 august anunţau că îi caută pe Simona şi pe Victor Păunescu, dispăruţi în urma dezastrului de la Amatrice.

”Caut urgent două persoane. Se cheamă Păunescu Simona şi Păunescu Victor. Locuiau la această adresă (Umberto nr. 5). Rog persoanele care ştiu ceva să mă contacteze pe mine sau pe fiica acestora pe Diana Trifan, aşa o găsiţi şi pe facebook!!”, scria una dintre prietenele familiei.

Prefectul judeţului Vâlcea, Radu Renga, a transmis, marţi, condoleanţe familiei îndurerate.

Viceprimarul localităţii Fârtăţeşti, Ilie Epure, a declarat pentru News.ro că va propune Consiliului Local acordarea unui sprijin financiar rudelor soţilor Păunescu. 

Până acum, MAE a confirmat decesul a 11 cetăţeni români în cutremurul din Italia. Alţi şase români răniţi în seism sunt internaţi.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.