Traficul pe Autostrada Soarelui a fost închis, marţi seară, pe ambele sensuri, după ce fusese oprită circulaţia doar pe sensul Bucureşti-Constanţa, de la kilometrul 12 până la kilometrul 212. Traficul a fost oprit şi pe Autostrada A4, tronsonul Ovidiu - Agigea, ca urmare a avertizării cod portocaliu de viscol. Patruzeci de autovehicule au rămas înzăpezite pe mai multe drumuri judeţene din Constanţa, iar autorităţile intervin în prezent pentru deblocarea acestora. Drumuri judeţene şi naţionale din Constanţa au fost închise.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
UPDATEPoliţia Română informează că, din cauza avertizării cod portocaliu de viscol, s-a luat măsura închiderii autostrăzii A2 pe ambele sensuri de mers.

Iniţial, autostrada A2 a fost închisă circulaţiei de la kilometrul 12 până la kilometrul 212, pe sensul Bucureşti-Constanţa.

De asemenea, Centrul Infotrafic anunţă că traficul este în continuare oprit pe autostrada A4 Ovidiu – Agigea.

Totodată, în judeţul Constanţa, au fost închise patru tronsoane de drumuri naţionale, respectiv DN3 Constanţa – Ostrov, DN38 Agigea – Negru Vodă, DN22 Ovidiu – Mihai Viteazu şi DN22C Murfatlar – Cernavodă, iar în judeţul Călăraşi - DN3 Ileana – Chiciu (limită bac) şi DN3A între Lehliu-Gară şi Drajna.

Din cauza condiţiilor meteorologice nefavorabile din Bulgaria, autorităţile nu mai permit accesul traficului greu (vehiculele cu masa totală maximă autorizată mai mare de 7,5 tone) dinspre România către Bulgaria, prin punctul de trecere a frontierei Giurgiu – Ruse.

Şi traficul prin punctul de trecere a frontierei Vama Veche, dinspre România către Bulgaria, a fost oprit pentru toate categoriile de autovehicule.

UPDATE: Autostrada A2 de la kilometrul 12 până la kilometrul 212, între Bucureşti şi Constanţa, a fost închisă traficului rutier, anunţă Poliţia Română.

De asemenea, traficul rutier a fost oprit pe DN3 Lehliu - Călăraşi şi DN3A Drajna - Feteşti.

UPDATE: Potrivit reprezentanţilor Consiliului Judeţean Constanţa, pe drumul dintre Vadu şi Corbu sunt blocate 15 maşini, 14 autovehicule au rămas înzăpezite în zona Negru Vodă, alte zece autoturisme se află în zona localităţii Dorobanţu, iar un TIR este blocat la Valea Dacilor.

În prezent, echipele de intervenţie intervin pentru deszăpezirea autovehiculelor, urmând ca apoi circulaţia acestora să se desfăşare în coloană, sub supravegherea poliţiştilor.

Preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa, Marius Horia Ţuţuianu, face apel la oameni să nu plece din zonele în care locuiesc decât în caz de maximă urgenţă. De altfel, şeful CJ le-a cerut primarilor ca, de la ora 20.00, să nu le mai permită maşinilor să iasă din localităţi.

De asemenea, reprezentaţii ISU Dobrogea solicită evitarea deplasărilor pe drumurile judeţene şi naţionale din judeţ deoarece este posibil ca începând cu ora 22.00 acestea să fie închise.

Totodată, şoferii camioanelor aflate în trafic sunt sfătuiţi să se oprească în prima localitate şi să staţioneze acolo până când condiţiile meteo le vor permite să îşi continue deplasarea.

În prezent, cinci drumuri naţionale şi un drum judeţean din Constanţa sunt închise. Este vorba despre DN 38, tronsonul Agigea - Negru Vodă, în zona punctului de trecere a frontierei către Bulgaria, DN22 Ovidiu - Mihai Viteazu, DN3 Constanţa - Ostrov, DN22C Basarab - Cernavodă şi DJ 226 Năvodari - Cornu. 

 
Poliţia Română informează că a fost dispusă măsura închiderii circulaţiei pe ambele sensuri pe A2, între Cernavodă şi Constanţa, de la kilometrul 160 la kilometrul 212.
 
De asemenea, autostrada A4, tronsonul Ovidiu - Agigea, a fost închis traficului.
 
În prezent, patru drumuri naţionale şi un drum judeţean din Constanţa sunt închise.
 
Traficul pe DN 38, tronsonul Agigea - Negru Vodă, în zona punctului de trecere a frontierei către Bulgaria a fost închis, în urma avertizării cod portocaliu de viscol.
 
Măsura închiderii circulaţiei rutiere a fost luată şi pentru DN22 Ovidiu - Mihai Viteazu, DN3 Constanţa - Ostrov, DN22C Basarab - Cernavodă şi DJ 226 Năvodari - Cornu.
 
Potrivit Administraţiei Naţionale de Meteorologie, de marţi, la ora 22.00, până miercuri, la ora 08.00 vor fi sub avertizare cod portocaliu de viscol judeţele Constanţa şi Tulcea. În noaptea de marţi spre miercuri, în cele două judeţe vor fi intervale cu rafale de 70-80 de kilometri pe oră, ninsori puternic viscolite, precum şi precipitaţii mixte ce vor depune polei.

De marţi, ora 23.00, până miercuri, la ora 15.00, vor fi sub avertizare cod portocaliu de viscol şi judeţele Călăraşi, Ialomiţa, Brăila, precum şi estul judeţelor Buzău şi Vrancea. În noaptea de marţi spre miercuri şi în prima parte a zilei de miercuri, în cele cinci judeţe va fi viscol, viteza vântului va atinge 70-80 de kilometri pe oră, troienind zăpada şi reducând vizibilitatea sub 50 de metri.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.