Premierul Dacian Cioloş a anunţat, luni, că a acceptat demisia ministrului Sănătăţii, Patriciu Achimaş Cadariu.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Am acceptat astăzi demisia domnului Patriciu Achimaş Cadariu din funcţia de ministru al Sănătăţii. În perioada următoare voi înainta domnului preşedinte al României Klaus Iohannis propunerea pentru un nou ministru al Sănătăţii", arată premierul Dacian Cioloş, într-un comunicat de presă transmis de guvern.

Surse guvernamentale declaraseră, anterior, pentru News.ro, că ministrul Sănătăţii, Patriciu Achimaş Cadariu, demisionează. Sursele citate precizau că Achimaş Cadariu a avut o discuţie cu premierul Dacian Cioloş în care l-a informat despre demisia sa.

Demisia ministrului Sănătăţii are loc în plin scandal legat de dezinfectaţii diluaţi folosiţi în spitale şi livraţi de Hexi Pharma.

Vineri, în Bucureşti a avut loc un miting în care a fost cerută demisia ministrului Patriciu Achimaş Cadariu, iar sâmbătă premierul Dacian Ciloş a convocat la guvern o şedinţă cu specialiştii din sănătate, pentru a găsi o soluţie în această situaţie. Cadariu nu a participat la această şedinţă, deşi iniţial existaseră informaţii legate de prezenţa sa în guvern.

Premierul Dacian Cioloş declara, sâmbătă, că a cerut Ministerului Sănătăţii ca duminică să fie făcute prelevări de probe de dezinfectanţi din toate spitalele şi pe toate produsele, indiferent de provenienţă.

Premierul Dacian Cioloş preciza că, dată fiind seriozitatea situaţiei în acest sectorul de sănătate, a convocat un comandament cu participarea conducerii Ministerului Sănătăţii, a conducerii Ministerului Afacerilor Interne, al Cancelariei Premierului şi Corpul de control al premierului.

”Am trecut în revistă măsurile care au fost luate în ultimele 24 de ore. Se acţionează pe două piste, pe de o parte, avem ancheta penală, au avut loc deja descindereri ale poliţiei în peste 20 de judeţe, care au prelevat probe destinate exclusiv procesului penal. Am încredere că Parchetul General va desfăşura ancheta cu celeritate, pentru a avea concluzii cât mai repede”, a spus premierul.

Premierul a precizat că, pe de altă parte, a cerut conducerii Ministerului Sănătăţii să declanşeze şi o anchetă administrativă, obiectivul fiind de a recăpăta încrederea în produse de dezinfecţie din spitale, pentru că ”de aici au plecat problemele, zilele trecute, legate de neîncredere în privinţa calităţii şi eficienţei produsele folosite la dezinfecţie în spital. 

Un alt scandal care a marcat mandatul de şase luni al lui Cadariu a fost cel al copiilor disgnosticaţi cu sindrom hemolitic uremic, mai mulţi bebeluşi pierzându-şi viaţa.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.