Cinci dintre răniţii în accidentul de pe Autostrada Soarelui au fost externaţi, în spitale mai sunt 19 pacienţi, 18 dintre ei în unităţi sanitare din Bucureşti şi unul în Călăraşi, anunţă Ministerul Sănătăţii.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

După accidentul care a avut loc sâmbătă pe Autostrada Soarelui, în şapte spitale mai sunt internaţi, marţi, 19 pacienţi, cinci dintre răniţi fiind externaţi, a declarat, pentru News.ro, purtătorul de cuvânt al Ministerului Sănătăţii, Valentin Popescu.

Astfel, în Spitalul Sfântul Pantelimon sunt internaţi trei pacienţi, în Spitalul Floreasca mai sunt tot trei pacienţi, unul fiind externat, iar în Spitalul Bagdasar Arseni sunt trei răniţi, în timp ce alţi trei au fost externaţi.

De asemenea, în Spitalul Sfântul Ioan mai sunt internaţi trei pacienţi, în Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti sunt doi pacienţi, în timp ce unul a fost externat, iar în Spitalul Elias se mai află alţi patru răniţi din accidentul de pe A2.

La Spitalul Judeţean Călaraşi se află un singur rănit, a adăugat purtătorul de cuvânt al Ministerului Sănătăţii.

Parchetul de pe lângă Tribunalul Călăraşi a preluat, luni, dosarul penal având ca obiect investigarea producerii accidentului rutier de pe Autostrada A2, km 67, din dimineaţa zilei de 5 noiembrie 2016, a transmis Parchetul instanţei supreme.

Dosarul fusese înregistrat, iniţial, la Parchetul de pe lângă Judecătoria Lehliu-Gară.

În dosar, anchetatorii au stabilit că în accidentul de sâmbătă de pe Autostrada A2 au fost implicate 33 autovehicule, în condiţiile în care una dintre maşini a plecat de la locul accidentului ca să transporte doi pasageri rănţi.

Anchetatorii au reţinut nouă permise de conducere ale unor şoferi care au fost implicaţi.

Accidentul de sâmbătă dimineaţă este tratat drept accident de muncă deoarece unul dintre microbuzele implicate transporta agenţi de pază care se întorceau de la serviciu. Urmează ca procurorii să obţină documentele de angajare ale agenţilor de pază, dar şi alte acte, legate de felul în care se desfăşura transportul. Au fost sesizaţi şi inspectorii Inspectoratului Teritorial de Muncă din Călăraşi.

Primul şofer care a fost implicat în accidentul de sâmbătă, pe autostrada A2, un instructor auto care încerca să ajungă la Brăila, spune că se afla pe banda a doua a autostrăzii şi a redus viteza până la 30 de kilometri pe oră atunci când a constatat că vizibilitatea este foarte slabă din cauza ceţii.

De asemenea, surse din anchetă spun că ultima maşină care a intrat în vehiculele avariate şi blocate pe autostradă a rămas cu kilometrajul blocat la viteza de 118 kilometri pe oră.

"Eram prima maşină. A venit cineva din spate şi m-a lovit. Eram la volan, circulam pe banda doi. Se poate circula şi pe banda întâi şi pe banda doi. Nu eram staţionat. Am redus viteza pentru că scria pe panourile alea să reducem viteza. Eu am redus viteza, îmi apăr viaţa mea. Nu aveam elev. Mergeam la Brăila la o pomană”, spune Ion Marin Tira, care este instructor auto.

Potrivit datelor din anchetă, Dacia Logan condusă de instructorul auto a fost lovită de un autoturism Volkswagen.

Accidentul de sâmbătă dimineaţă este cel mai grav eveniment rutier produs vreodată pe Autostrada Soarelui, spun poliţiştii de la Poliţia Rutieră. Patru oameni au murit iar 57 au fost răniţi.

Dosarul penal deschis de procurori şi de poliţişti priveşte fapte de ucidere din culpă şi vătămare corporală, ambele infracţiuni comise în formă agravantă.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.