O fată în vârstă de 14 ani, cu rujeolă în formă severă, a decedat la Institutul Matei Balş din Capitală, unde fusese transferată de la Spitalul "Marie Curie". Adolescenta nu era vaccinată şi avea mai multe boli asociate, a declarat pentru News.ro, directorul Centrului Naţional de Prevenire şi Control al Bolilor Transmisibie (CNPCBT), dr Adriana Pistol.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Copila avea mai multe boli asociate. A fost internată mai întâi la Spitalul de copii "Marie Curie" din Capitală. Starea ei era tot mai gravă şi a fost transferată la Institutul Naţional de Boli Infecţioase "Matei Balş" cu rujeolă în formă severă", a precizat directorul Adriana Pistol.

Potrivit medicului, fata, care a decedat la sfârşitul săptămânii trecute, nu era vaccinată.

Datele  centralizate de Centrul  Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile arată că până în 9 decembrie în România au fost confirmate 1489 cazuri de rujeolă, fiind raportate şase decese. Alte două decese au survenit datei de 9 decembrie, pentru unul dintre ele aşteptându-se confirmarea diagnosticului de rujeolă, a adăugat directorul CNSCBT, dr Adriana Pistol.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.