Conducerea grădiniţei private din Capitală unde trei copii au fost agresaţi de către directoare a depus o cerere de autorizare de funcţionare provizorie în vara lui 2015, care a fost însă respinsă întrucât documentaţia era incorect întocmită, iar cabinetul medical nu avea autorizaţie sanitară, a declarat, luni, pentru News.ro, Violeta Daria, şeful Serviciului de comunicare al Autorităţii Române pentru Asigurarea Calităţii Învăţământului Preuniversitar (ARACIP).

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit sursei citate, Grădiniţa "Flipper" a depus o cerere de autorizare de funcţionare provizorie în vara anului 2015, dar documentaţia a fost incorect întocmită. Mai mult, conducerea grădiniţei nu a plătit nici taxa de evaluare, care la acea vreme era de  4.400 lei. 

"În acest context, grădiniţa nu a intrat în proces de autorizare de funcţionare provizorie. Mai mult, documentaţia pentru autorizare provizorie se depune înainte ca unitatea de învăţământ să înceapă activitatea. Aşa că trebuia ca în grădiniţă să nu fie niciun copil, până la momentul la care primeau ordinul de ministru pentru funcţionare provizorie", a explicat reprezentantul ARACIS, precizând că reprezentanţii grădiniţei ştiau că unitatea funcţionează ilegal.

Directoarea Grădiniţei "Flipper" din cartierul Cotroceni din Capitală, Ioana Neagu, este acuzată că a bătut trei copii din unitate - un copil de şase ani şi doi fraţi, de un an şi 11 luni, şi, respectiv de cinci ani. În acest caz, Secţia 17 Poliţie din Capitală a deschis o anchetă, la sesizarea părinţilor, după ce copiii au ajuns acasă cu vânătăi.
 
Poliţiştii au ridicat imaginile înregistrate de camerele de supraveghere din grădiniţă, pe care se vede cum femeia trage de păr un copil şi îl loveşte peste faţă, în timp ce ţipă la el. Mai mult, femeia îl duce pe copil într-un loc ferit, unde se repede asupra lui şi îl bruschează. După minute în şir de tratament traumatizant, copilul urcă scările de-a buşilea şi se duce spre clasă.

În alte imagini, suprinse tot pe camerele de supraveghere, de această dată în dormitorul copiilor, se vede cum aceeaşi femeie dă năvală în cameră şi ia, pur şi simplu, pe sus, din pătuţ, doi copii. Îi trage puternic de braţ şi îi dă afară din cameră. Alte imagini o arată pe femeie în timp ce ceartă copiii şi îi trage de haine.

Şeful Serviciului de comunicare al Autorităţii Române pentru Asigurarea Calităţii Învăţământului Preuniversitar declara, vineri, pentru News.ro, că grădiniţa nu apare nici în Registrul naţional al unităţilor de învăţământ preuniversitar autorizate să funcţioneze provizoriu, nici în Registrul naţional al unităţilor de învăţământ preuniversitar acreditate, de pe site-ul Autorităţii Române pentru Asigurarea Calităţii Învăţământului Preuniversitar (ARACIP).

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.